Hrvatska

GRBIN: Neka ministar Ćorić dođe u Sabor 'braniti' kontroverzan zakon

Piše: PolitikaPlus/Hina

Na zahtjev Kluba SDP-a, Hrvatski sabor u četvrtak je, na samom početku rasprave o terminalu za ukapljeni prirodni plin koji u javnosti izaziva brojne kontroverze i prosvjede građana Krka, na kojem bi trebao biti smješten plutajući terminal, odredio kraću stanku, kako bi se taj Klub mogao dogovoriti kako će sudjelovati u daljnoj raspravi.

Klub je, naime, vrlo kritičan prema Vladinu zakonu koji definira starteški projekt LNG terminala na Krku, a smeta ga i što na saborsku sjednicu zakon nije došao braniti resorni ministar Tomislav Ćorić koji je, kako objasnio državni tajnik, na sjednici Vlade.

Mogu razumijeti da je sjednica Vlade, ali kad imamo zakon sa ovakvim kontroverzama ministar mora biti ovdje i odgovarati na pitanja, poručio je Peđa Grbin (SDP) i od predsjedavajućeg Furia Radina zatražio da stanku iskoristi da pozove ministra da dođe u Sabor.

Ministar je nedolaskom obezvrijedio Sabor, naglasio je Grbin.

U sjeni saborske rasprave, predstavnici Zelene akcije ispred saborske zgrade dijele letke kojima pozivaju zastupnike da ne podrže Vladin zakon, a grupa građana iz Omišlja na otoku Krku, pozorno prati raspravu sa saborske galerije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SABOR, PEĐA GRBIN, LNG, ZAKON