Sport

Mamić žestoko napao čelnike Hajduka i poručio svima: Pričat ću dok me ne ubiju

Piše: PolitikaPlus

Savjetnik Uprave GNK Dinamo Zdravko Mamić izjavio je u petak na izvanrednoj konferenciji za novinare da je Dinamo posljednjih godina najoštećeniji klub u Hrvatskoj i da su o tome svi šutjeli, ali će od sada govoriti i trener i igrači i uprava ili  ih više, uključujući i njega, neće biti u Dinamu.

"Pročitao sam jedan tekst čiji je sukus, 'politika je spašavala Hajduk, ali mu nije donosila titule kao Dinamu'. Zamislite vi to. Koja je to inverzija, travestija i zamjena teza. Hajduk 13 godina nije osvojio prvenstvo, a to se pretvorilo kao da je 13 puta osvojio Ligu prvaka. Svi govore protiv Dinama, a gdje je Dinamova uprava, gdje je trener, gdje su igrači? Gdje su ti BBB? Svi šute, ali  ja neću šutjeti nego pričati dok me ne ubiju", rekao je Mamić i istaknuo kako je upravo Dinamo posljednjih godina najoštećeniji klub u Hrvatskoj koji je samo ove sezone devet puta bio zakinut.

Mamić se u svojoj tiradi najviše okomio na Hajduk, odnosno nedavno objavljenu knjigu sociologa Dražena Lalića "Nogomet i politika".

"Pojedinci zagađuju Hajduk, sebe, ali i temelje hrvatske države. U tome prednjači Dražen Lalić. On je na promociji svoje knjige kao najvećeg Hajdukovog predsjednika istaknuo Tita Kirigina. Iako je spomenuti za vrijeme Drugog svjetskog rata ubio hrvatskog domoljuba Vojka Krsulovića. Drugi hajdukovac kojeg se veliča je Ante Jurjević - Baja. On je također ubijao hrvatske domoljube, ali nakon Drugog svjetskog rata. Hajduku su se opraštali porezni dugovi, svi smo plaćali da bi se oni otpisali. Hajduk je 12 godina radio preko fantomskog računa Sirio sport. Nekad je taj račun bio u Austriji, nekad u Italiji. Dalmatinci vole reprezentaciju, ali orjunaška klika ne. Nemam problem s tim da Sanader pomaže Hajduku, da mu Jadranka Kosor otpiše 143 milijuna poreznog duga, nemam problema s tim da Torcida pred Banovinom prijeti i traži da se Hajduku odobri kredit. Ali imam problema s tim da pljujete po Dinamu i Zagrebu", kazao je Mamić i zaključio:

"Hajduk živi isključivo od PR-a i spina. Tko je to Kos u povijesti Hajduka? Došao je iz Osijeka i priznao da nije niti navijač Hajduka."

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mamić, hajduk, dinamo