Hrvatska

Akcija mladih: Onemogućili smo da Obersnel loše upravljanje prebaci na građane

Piše: PolitikaPlus/Hina

Riječki gradski vijećnici Akcije mladih izjavili su u srijedu u Rijeci da su odbijanjem prijedloga povećanja komunalne naknade na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća onemogućili da gradonačelnik Vojko Obersnel svoje loše upravljanje gradom prebaci opet na teret građana.

 Nakon drastičnih poskupljenja ionako najskupljih komunalnih usluga, nismo podržali ideju da gradonačelnik izbije dodatnih 20 milijuna kuna iz džepova građana ovog grada. Bezobrazna je i neistinita izjava gradonačelnika da neprihvaćanje poskupljenja komunalne naknade na bilo koji način ugrožava održavanje komunalne infrastrukture, čistoću grada, održavanje javnih površina, s obzirom na to da je on sam u svom prijedlogu smanjio sredstva za održavanje javnih površina i javnu rasvjetu za 15 posto u odnosu na 2017. godinu, rekli su na konferenciji za novinare.

  Predsjednik riječkog Gradskog vijeća Tihomir Čordašev je upitao zbog čega se godinama ponavlja isti scenarij kojim se milijuni kuna iz proračuna namijenjeni upravo komunalnoj infrastrukturi troše nenamjenski, akoo su gradoančelniku Obersnelu potrebni dodatni iznosi njeno održavanje.

 Vijećnik Akcije mladih Andrej Briščik je upozorio na, kako je naveo, katastrofalno stanje riječkih javnih površina, parkova i igrališta te pozvao građane Rijeke da gradonačelniku šalju fotografije zapuštenih i neodržavanih parkova, igrališta, školskih dvorišta i ostalih javnih površina. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

gradsko vijeće, rijeka