Kultura

NAGRADNI NATJEČAJ: Evo tko je dobitnik knjige ZIMSKA TVRĐAVA Neala Bascomba

Piše: PolitikaPlus

Od danas do PONEDJELJKA 22. 01. do 12.00  sati „idemo“ s nagradnim natječajem kojeg organiziraju Naklada Ljevak i portal politika+, u kojem dijelimo JEDAN PRIMJERAK knjige ZIMSKA TVRĐAVA Neala Bascomba.

 

DOBITNIK NAGRADNOG NATJEČAJA JE; Goran Štimac Nova Gradiška, čestitamo!

 

http://www.ljevak.hr/knjige/ knjiga-22037-zimska-tvrdava-t- u.

Sudionici nagradnog natječaja, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode KAKO SLIJEDI:

1. ime i prezime,

2. točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto i poštanski broj),

3. e-mail adresu (obavezno), i

4. broj telefona/mobitela.

Nagradno pitanje za osvajanje JEDNOG primjerka knjige ZIMSKA TVRĐAVA Neala Bascomba je: Kako se zove domaća izdavačka kuća koja je objavila hit-knjigu ZIMSKA TVRĐAVA Neala Bascomba?

Dobitnik/dobitnica osvojenu knjigu dobit će poštom direktno od izdavača i zato je vrlo važno da su svi podaci o dobitniku/dobitnici točni! Nagradni natječaj vrijedi samo za područje Republike Hrvatske!

SVOJE ODGOVORE ŠALJITE NA MAIL: [email protected]

Intrigantan triler o Drugom svjetskom ratu

 

NEAL BASCOMB

 

Zimska tvrđava

 

Epska misija sabotaže Hitlerove atomske bombe

 

 

             Područje: publicistika

             ISBN (meki): 978-953-355-141-8

             ISBN (tvrdi): 978-953-355-142-5

             Biblioteka:Kultura i civilizacija

             Izdavač: Naklada LJEVAK

             Godina: studeni 2017.

 

             Broj stranica: 376

             Format: 150X230 mm

             Uvez:  meki= 139 kn; tvrdi= 179 kn

             UDK= 355.316(481)(091)

                623.454.8(430)(091)

                (430)

                (481)

                "1942"

             Urednica: Nada BRNARDIĆ

             S engleskoga preveo: Dalibor DOBRIĆ

 

 

Zimska tvrđava je priča o znanstveniku koji je postao špijunski majstor, timu komandosa na skijama, preživljavanju u opasnoj divljini, žrtvama koje ljudi podnose za svoju zemlju, Gestapovim potjerama, i o operaciji koja ćeu zadnji trenutak zaustaviti svaku šansu da Hitler dobije atomsku bombu – i promijeni tijek rata.

 

Godina je 1942. i nacisti se utrkuju kako bi bili prvi koji će izraditi oružje kakvo nikad do tada nije bilo poznato. Imaju fizičare. Imaju uranij. Sad svi njihovi planovi ovise o prikupljanju velikih količina jednog sastojka: teške vode koja se proizvodi u norveškom Vemorku. jedinoj tvornici na cijelome svijetu koja može napraviti tu rijetku tvar. Pod prijetnjom smrti, Vemorkovi inženjeri podižu proizvodnju iznad dotadašnjih razina.

Saveznici drže da tvornica mora biti uništena. Ali kako da dođu do tog utvrđenog dvorca, smještenog nad strmim klancem u jednom od najhladnijih i najnegostoljubivijih predjela na Zemlji? Tu dolazimo do Leifa Tronstada, briljantnog norveškog znanstvenika koji je jedva pobjegao iz svoje zemlje kako bi Saveznike obavijestio o važnosti tvornice – i o tome kako se u nju uvući. Zajedno s britanskim Uredom za specijalne operacije („Ministarstvom nedžentlmenskog ratovanja), Tronstad unovačuje naizgled nespojivu skupinu domoljuba i planira misiju za koju mnogi misle da je nemoguća.

 

 

 

„Intrigantan triler o Drugom svjetskom ratu pun akcije u kojem je u pitanju ni manje ni više nego sudbina planeta Zemlje. Samo si zamislite užas koji bi se dogodio da se Hitler domogao atomske bombe. “

Douglas Brinkley, autor knjiga The Great Deluge i Cronkite

 

„U Zimskoj tvrđavi Neal Bascomb briljantno prepričava nevjerojatnu istinitu priču o vjerojatno najvažnijem i najsmionijem diverzantskom napadu u Drugom svjetskom ratu: kako se zadivljujuća skupina muškaraca na skijama pobrinula da Hitler nikad ne dobije priliku da baci onu najstrašniju, konačnu bombu.

Alex Kershaw, autor knjige The Longest Winter

 

„Briljantno napisana, Zimska tvrđava kinematografski prikazuje napore tima diverzanata da uništi jedno od najvažnijih tajnih postrojenja u Drugom svjetskom ratu. Bascombova napeta proza čitaoca stavlja usred jedne od najsmionijih misija u ratu i savezničkih napora da sabotiraju ključni dio njemačkog nuklearnog programa. Izvrsno štivo.

Patrick K. O’Donnel, autor knjige First SEALs i Washington’s Immortals

 

O autoru

 

 

Neal Bascomb je autor sa samog vrha New York Timesove liste bestsellera, među ostalima s knjigama Loveći Eichmana (Hunting Eichmann), Savršena milja (The Perfect Mile), Više (Higher) i Crvena pobuna (Red Mutiny). Njegove su knjige osvojile nekoliko američkih nacionalnih nagrada i objavljene su u više od dvadeset zemalja. Bivši međunarodni novinar danas je naširoko poznati govornik na temu Drugog svjetskog rata. Živi u Seattleu.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLITIKAPLUS, KNJIGA, NAGRADNI NATJEČAJ, NAKLADA LJEVAK