Tvrtke

PREMIJER PLENKOVIĆ: Idući tjedan imenovat ću članove PSP-a

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je najavio da će idući tjedan imenovati članove Posebnog stručnog povjerenstva (PSP) za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije, a nakon toga uslijedit će i raspisivanje natječaja za članove Ekspertne radne skupine (ERS) za provedbu kurikularne reforme.

"Idući tjedan novi PSP, nakon toga natječaj za novi ERS", rekao je Plenković na pitanje novinara u Banskim dvorima gdje je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak najavio uvođenje Informatike kao obveznog predmeta u 5. i 6. razrede osnovne škole.

Ministrica Divjak, koja će, po funkciji, biti članica PSP-a, ponovila je da je HNS inzistirao na tome da u PSP-u budu zastupljeni čelnici institucija i tijela koja sudjeluju i važna su za provedbu Strategije.

"To je važno za provedbu Strategije. Jer je najvažnija zadaća PSP-a da koordinira različite aktivnosti vezane uz provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije", dodaje ministrica.

Azimov je bio u nastupnom posjetu predstojniku premijerova ureda

Novinari su premijera pitali i koji je bio razlog jutrošnjeg dolaska u Banske dvore ruskoga veleposlanika Anvara Azimova, a Plenković je kazao kako je bio u nastupnom posjetu novom predstojniku njegova ureda, Zvonimiru Frki Petešiću.

"Normalno je da se veleposlanici sastaju s njim i razgovaraju o nizu pitanja", rekao je premijer te podsjetio da je Vlada na današnjoj sjednici, a nastavno na nedavni službeni posjet predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović Rusiji donijela četiri zaključka vezana uz suradnju dviju država.

"Puno je tema za razloge koji su dovoljni za takve susrete, ali nema ništa spektakularno", dodao je Plenković.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

andrej plenković, premijer, obrazovanje, psp