Sport

DODATNE KVALIFIKACIJE: Peru, zadnja reprezentacija koja ide na SP u Rusiju

Piše: PolitikaPlus/Hina

Peru je zadnja reprezentacija koja je, nakon dodatnih kvalifikacija, osigurala nastup na svjetskom prvenstvu u Rusiji iduće godine. 

Peru je pred domaćim navijačima na Estadio Nacional u Limi u drugoj utakmici dodatnih kvalifikacija pobijedio Novi Zeland sa 2-0, a kako je prva utakmica završila bez pogodaka nastupit će na SP-u prvi put nakon 1982. godine.

Pogotke za Peru su postigli Jefferson Farfan u 27. minuti i Christian Ramos u 65. Za Peru je ovo peto svjetsko prvenstvo i prvo nakon 35 godina. 

Novi Zeland, 122. reprezentacija na FIFA-inoj ljestvici, borila se prvi put nakon 1982. i 2010. za svoj treći nastup na SP.

Prije Perua plasman na svjetsko prvenstvo koje će se održati u Rusiji od 14. lipnja do 15. srpnja izborili su Brazil, Urugvaj, Argentina, Kolumbija, Iran, Japan, Južna Koreja, Saudijska Arabija, Meksiko, Panama, Kostarika, Njemačka, Engleska, Belgija, Španjolska, Poljska, Island, Srbija, Francuska, Portugal, Maroko, Tunis, Senegal, Nigerija, Egipat, Švicarska, Hrvatska, Švedska, Danska, Australija i naravno domaćin Rusija.

Ždrijeb skupina za SP u Rusiji na kojem nastupaju 32 reprezentacije održat će se 1. prosinca. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

KVALIFIKACIJE ZA SP, PERU, NOGOMEZ