Sport

ŠOK ZA NEYMARA I PSG: Komplicira se najveći transfer u povijesti, vodstvo španjolske lige odbilo prihvatiti 222 milijuna eura

Piše: PolitikaPlus/Hina

Španjolska nogometna liga je u četvrtak objavila kako odbija prihvatiti odštetnu klauzulu u visini od 222 milijuna eura za odlazak brazilske zvijezde Neymara iz Barcelone u PSG.

"Pravni predstavnici igrača su došli u La Ligu platiti odštetnu klauzulu što je, međutim, odbijeno", kazao je glasnogovornik Primere. 

'Odbijenica' Primere će vjerojatno usporiti transfer, ali ne nužno i blokirati ga.

Španjolski sportski list "Marca" piše kako se Brazilac i njegovi pravni savjetnici namjeravaju obratiti FIFA-i tražeći privremeni transfer u PSG.

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas već je ranije u jednom interviewu  upozorio da La Liga neće prihvatiti isplatu PSG-a jer je to potencijalno kršenje UEFA-inih pravila financijskog Fair Playa (FFP).

Neymar, koji je u srijedu svojim suigračima iz katalonskog kluba odlazak, trebao bi krajem tjedna biti predstavljen u PSG-u.

Ako se ostvari, ovaj će transfer biti rekord jer je iznos odštetne klauzule za Neymara znatno viši od 105 milijuna eura koliko je Manchester United prošle godine potrošio na Francuza Paula Pogbu koji je došao iz Juventusa.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

psg, NEYMAR, barcelona