Sport

Wimbledon: Mate Pavić i Austrijanac Marach u finalu parova, nakon maratonskog susreta pobijedili Mektića i Škugora

Piše: PolitikaPlus

Hrvatski tenisač Mate Pavić i Austrijanac Oliver Marach u četvrtak su se plasirali u finale parova u Wimbledonu nakon što su pobijedili hrvatski par Nikolu Mektića i Franka Škugora sa 4-6, 7-5, 7-6 (4), 3-6, 17-15.

U polufinalnom meču koji je trajao 4 sata i 34 minute u odlučujućem, petom setu, odluka je pala tek nakon što su odigrana 32 gema. A činilo se da su Mektić i Škugor na pragu pobjede kada su napravili "break" u trećem gemu odlučujućeg seta. No, već u sljedećem gemu su im uzvratili Marach i Pavić izjednačivši na 2-2.

Nakon toga Mektić i Škugor ponovno su mogli oduzeti servis protivnicima i povesti 3-2, jer su imali tri "break-lopte", ali nisu ih iskoristili.

U sljedećih 26 gemova nitko nije bio ni blizu prigode za "break", a onda su Marach i Pavić kod vodstva 16-15 napokon došli do dvije vezane "break-lopte" i uspjeli su tu prigodu realizirati.

Pavića i Maracha u finalu čekaju Poljak Lukasz Kubot i Brazilac Marcelo Melo, koji su izbacili prve nositelje Finca Henrija Kontinena i Australca Johna Peersa sa 6-3, 6-7 (4), 6-2, 4-6, 9-7.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

igra parova, tenis, mate pavić, Wimbledon