Hrvatska

PLENKOVIĆ: Naš je cilj da kroz ovaj svojevrsni modul brendiramo sve što Vlada radi u cilju razvoja Slavonije

Piše: PolitikaPlus/Hina

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak je otvarajući 2. sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, koja se održava u Požegi, istaknuo kako je cilj da se kroz savjet "brendira" sve što Vlada radi u cilju razvoja Slavonije.

"Naš je cilj da kroz ovaj svojevrsni modul brendiramo sve što Vlada radi u cilju razvoja Slavonije, da objedinimo napore nacionalne, županijske i gradske razine te privatnog sektora i europskih fondova i da se, kad se budu rezimirala postignuća Vlade, novoizabranih župana, gradonačelnika i načelnika, možemo osvrnuti na pozamašan ciklus naših postignuća koja će pridonijeti i većoj zaposlenosti i ravnomjernijem regionalnom razvoju Hrvatske, osobito ovog dijela Hrvatske za koji smo svi suglasni da mu treba dati posebnu pozornost", rekao je Plenković otvarajući sjednicu Savjeta.

Ta se ocjena, da se mora ispružiti ruka Slavoniji, istaknuo je, mogla čuti i tijekom jutrošnjeg sastanka Vlade i predstavnika Zajednice Županija, Udruge gradova te Udruge općina.

Na sjednici Savjeta ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavila je Projekt Slavonija, Baranja i Srijem, a posebno ugovorene projekte iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Plenković ističe da su župani iz sjeverozapada Hrvatske iskazali želju da se po uzoru na Projekt Slavonija, Baranja i Srijem napravi "svojevrsni pandan - Projekt sjever odnosno sjeverozapad". "To je dobro i znači da smo na kvalitetan način prepoznali interes više hrvatskih županija", ističe premijer.

Aktivnosti svojih ministarstava u okviru teme poljoprivreda i ruralni razvoj te zapošljavanja predstavili su ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić, a predstavnici pet slavonskih županija (Požeško-slavonska, Brodsko-posavska, Vukovarsko-srijemska, Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska) naveli su svoje najvažnije strateške razvojne projekte.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

srijem, baranja, slavonija, andrej plenković, vlada rh, pomoć