Hrvatska

PANTOVČAK: Dodig nakon razgovora kod Predsjednice - Podržavamo Vladu

Također držimo kako je najvažnije da prevlada odgovornost i da se ne inatimo kada je država u pitanju, kazao je Dodig novnarima nakon razgovora s Predsjednicom. Naglasio je kako će učiniit sve da se formira nova većina.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Nakon razgovora s predsjednicom Republike Kolindom Grabar - Kitarović u petak u njezinome uredu o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj, Goran Dodig (HDS) izjavio je novinarima kako su Predsjednici rekli da će podržati Vladu jer smatraju da bi novi parlamentarni izbori bili najlošije rješenje, i  ne bi pridionijeli razrješenju političke situacije već bi ju dodatno   zakompliciralo.

Također držimo kako je najvažnije da prevlada odgovornost i da se ne inatimo kada je država u pitanju, kazao je Dodig novnarima nakon razgovora s Predsjednicom. Naglasio je kako će učiniit sve da se formira nova većina.

Uz Dodiga u izaslanstvu su bili i Branko Hrg (HDS), Josip Salapić (HDSSB) i predstavnik HSLS-a.
 
Potporu Vladi izrazila je i nezavisna zastupnica Bruna Esih, ali, kaže, pod određenim uvjetima (bez HNS-a, IDS-a, SDP-a). U izjavi novinarima naglasila je kako su potpora Vladi i izbor novog predsjednika Hrvatskog sabora dva odvojena pitanja.

Potporu Vladi najavio je i nezavisni zastupnik Željko Lacković, ocijenivši kako je interes Hrvatske da ima stabilnu i funkcionalnu Vladu.

Marin Škibola, nezavisni saborski zastpnik izjavio je nakon sastanka s predsjednicom Grabar-Kitarović  kako smatra da je potrebna konsolidacija, pa ako treba i manjinska Vlada, te da novi izbori nisu dobri za hrvatske građane.,

Darinko Dumbović iz Narodne stranke-Reformista, rekao je kako će se pridružiti većini koja će "imati Vladu".

Goran Aleksić (Snaga) ne podržava preslagivanje, nego smatra da je Hrvatskoj porebna Vlada nacionalnog jedinstva odnosno da HDZ-a  i SDP zajedno formiraju Vladu. Po njegovu mišljenju potpora pojedinačnih zastupnika dovela bi do  nestabilne Vlade, i da bismo se za nekoliko mjeseci mogli naći pred istim problemom.

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, na temelju Ustava RH, u petak održava razgovore o aktualnoj političkoj situaciji u Hrvatskoj sa čelnicima političkih stranaka i nezavisnim saborskim zastupnicima. Predsjednica države razgovore održava na temelju članka 94. stavka 2 Ustava RH prema kojem skrbi  za redovito i usklađeno djelovanje te za stabilnost državne vlasti. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

goran dodig, KRIZA VLADE, kolinda grabar kitarović, predsjednik RH, PANTOVČAK, HDS, HSLS, hdssb