Mojbiz

PRVI MAJ: Karlovac - Više od dvije tisuće biciklista u Prvosvibanjskoj biciklijadi

Dvoje predstavnika SSSH različito je odgovorilo novinarima na pitanje je li to samo lijep tradicionalni izlet ili dobar odaziv znači da je radnički pokret u Karlovcu živ.

Piše: PolitikaPlus/Hina

S karlovačkog Korza prema Izletištu Grdun na rijeci Dobri u deset je sati krenulo više od dvije tisuće biciklista, sudionika 24. Prvosvibanjske biciklijade u organizaciji Saveza samostalnog sindikata (SSSH).

Dvoje predstavnika SSSH  različito je odgovorilo novinarima na pitanje je li to samo lijep tradicionalni izlet ili dobar odaziv znači da je radnički pokret u Karlovcu živ.

Povjerenik karlovačkog Ureda SSSH-a Nikola Badovinac smatra da sudionici biciklijade iz Karlovca, Duge Rese i Ozlja svojim dolaskom "daju podršku borbi za sindikalna radnička prava". Zbog toga se i organizira biciklijada i slavi Međunarodni praznik rada, te omogućava građanima da se okupe, provedu dan u rekreativnoj vožnji i na izletištu Grdun na Dobri, okrijepe besplatnom porcijom graha, pića i uživaju u zabavnom programu, rekao je on.

Voditeljica pravne službe SSSH, Karlovčanka Gordana Palajsa u svoje je osobno ime rekla kako misli da ovako dobar odaziv građana ovoj manifestaciji "nije posljednica osvješćenosti o značaju radničkog pokreta i Međunarodnog praznika rada", ali da je nedvojbeno došlo vrijeme da se radnici Karlovca probude u smislu borbe za svoja prava.

"Jako je važno oživotvorenje radničkog pokreta, jer radnici zaslužuju biti centar svega, te bismo se mogli ponadati da će ovako uspješna prvosvibanjska biciklijada tome barem malo i pridonijeti, rekla je Palajsa.