Kultura

MALA SCENA: "Crvenkapica i gladni vuk" u petak premijerno u Zmajevu gnijezdu

Piše: PolitikaPlus/Hina

Kazališni klaster Zmajevo gnijezdo ugostit će u petak 28. travnja u Maloj sceni premijeru predstave za djecu "Crvenkapica i gladni vuk" Frane Marije Vranković, nastaloj po motivima poznate bajke, ovaj put u priči koja želi osvijestiti važnost šume u ljudskom životu.

Predstava je koprodukcija Ogranka mladih HDDU-a i Umjetničke organizacije "Točka na i", a njezina je premijera u Majoj sceni dio Trećih dana Ogranka mladih Hrvatskoga društva dramskih umjetnika (OMHDDU).

Kako se ističe u najavi, tridesetominutna predstava donosi pred djecu priču o Crvenkapici izviđačici, koja je ime dobila po svima dobro poznatoj Crvenkapici iz bajke, te izgladnjelom vuku Maxu.

"Izmoreni vuk Max bio bi jako sretan kad bi mogao pojesti Crvenkapicu. No, toliko je gladan da ju nema snage smazati. Njegova šuma je nestala i sad je beskućnik, pa mu izviđačica Crvenkapica odluči pomoći osmisliti kampanju za očuvanje šume", dodaje se.

Crvenkapicu izviđačicu igra Petra Vukelić, gladnoga vuka Maxa Filip Vidović, predstavu je režirala Frana Marija Vranković, a kostimografkinja je Anamarija Filipović-Srhoj.

Predstava je namijenjena djeci od tri do osam godina starosti, za koju je ulaz besplatan. Nakon predstave će se održati kratka radionica. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

Mala scena, Zmajevo gnijezdo