Hrvatska

ČESTITKA, DIO DRUGI: Kardinal Bozanić čestitao Uskrs patrijarhu srpskom Irineju

Samo istina otvara vrata dobre budućnosti za koju je Krist trpio i umro na križu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Zagrebački nadbiskup i metropolit kardinal Josip Bozanić uputio je u povodu svetkovine Uskrsa čestitku gospodinu Irineju, patrijarhu srpskom, preosveštenim episkopima, svećenstvu, monaštvu i pravoslavnim vjernicima povjerenim njegovoj pastirskoj službi, u kojoj, uz ostalo navodi, kako je Isusovo uskrsnuće temelj nove budućnosti, a samo istina otvara vrata dobre budućnosti za koju je Krist trpio i umro na križu.

"Vaša Svetosti! Providnost je htjela da ove godine najveći kršćanski blagdan slavimo istog dana i da u svjetlu Isusove pobjede nad grijehom i smrću uputimo čestitke jedni drugima, puni nade i pouzdanja u Krista Uskrsloga.

Isusov život, njegova muka, smrt i uskrsnuće daju odgovor na goruća pitanja sadašnjosti. Uskrsli nam poručuje: »Ako ostanete u mojoj riječi, uistinu, moji ste učenici; upoznat ćete istinu i istina će vas osloboditi« (Iv 8, 31-32).

Samo istina otvara vrata dobre budućnosti za koju je Krist trpio i umro na križu.

Isusovo uskrsnuće temelj je nove budućnosti u kojoj je moguća obnova čovjeka i čovječanstva, pozvanog na ostvarivanje Božjeg kraljevstva na zemlji", ističe u čestitci kardinal Bozanić, te dodaje: "Neka Krist Uskrsli svojom milošću sve pozove na osobnu i zajedničku, ljudsku i kršćansku vjerodostojnost istinskih svjedoka Evanđelja. Povezan s Vama zajedništvom vjere u Krista Uskrsloga, od srca želim sretanu i blagoslovljenu svetkovinu Uskrsa, Vama, Vašim episkopima, svećenstvu, monaštvu, kao i svim vjernicima Srpske Pravoslavne Crkve povjerenima Vašoj pastirskoj brizi. U zajedništvu iste vjere, srdačno Vas u Kristu pozdravljam s izrazima osobitog poštovanja", navodi se u Uskrsnoj čestitci kardinala Bozanića, priopćeno je u petak iz Zagrebačke nadbiskupije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

josip bozanić, KAPTOL, SPC, patrijarh irinej, USKRS