Hrvatska

MIRELA HOLY ZA N1: Zoran Milanović se bavio jako prizemnim stvarima

Tomislav Saucha nije nikad imao značajnu ulogu u SDP-u. Uvijek je bio idealistički usmjeren prema konceptu Zorana Milanovića, a ne SDP-a. Bio je obožavatelj lika i djela Zorana Milanovića koji je svoju političku karijeru vezao uz njega.

Piše: PolitikaPlus/N1

O svojoj novoj knjizi, ali i političkoj situaciji u zemlji u Novom danu N1 televizije govorila je Mirela Holy.

Knjiga je već sad izazvala puno pažnje, no niste otkrivali konkretna imena?
"Zato jer nije bilo potrebno. Počeli su se javljati različiti, vrlo negativni komentari, što sam i očekivala jer se svi svrbe tamo gdje ih češe. Nemam problema s time."

Mnogi komentiraju da se u nekim pričama jasno može prepoznati Vaš bivši šef Zoran Milanović.
"Njega čak u nekoliko navrata spominjem imenom i prezimenom. Mislim da je to normalno jer je uvelike utjecao na moju političku karijeru. Stavio me dva puta na listu, predložio za ministricu i na tome sam mu zahvalna. Normalno da me kasnije razočarao jer sam vidjela da ne vidi politiku toliko... Jako me razočaralo jer sam smatrala da je došao u poziciju koja mu pruža jake instrumente da mijenja društvo na bolje, a on se bavio jako prizemnim stvari. Dok sam bila u Vladi bilo je jako puno ružnih stvari. Pokazao je da nije dorastao poziciji.

Politika uopće ne mijenja ljude, nego samo do kraja pokaže kakav je tko čovjek. Mali broj ljudi može znati kako će se ponašati kad dobije vlast u ruke. To nije lako, jako je komplicirano. Zoran Milanović moj test nije prošao."

A Tomislav Saucha?
"On nije nikad imao značajnu ulogu u SDP-u. Uvijek je bio idealistički usmjeren prema konceptu Zorana Milanovića, a ne SDP-a. Bio je obožavatelj lika i djela Zorana Milanovića koji je svoju političku karijeru vezao uz njega. Ovo što se dogodilo je strašno, ne možemo prejudicirati, ali sama činjenica da se nešto takvo moglo dogoditi pokazuje da su neodgovorno radili svoj posao."

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

sdp, Tomislav Saucha, zoran milanovic, NOVI DAN N1, n1, Mirela Holy