Mojbiz

Ministrica Dalić: U trenutku kad dionice HEP-a budu izlistane na burzi uklonit će se prostor za uhlebljivanje

Kupnja Ine i prodaja dijela HEP-a imaju ekonomski i nacionalni smisao

Piše: PolitikaPlus

Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić  u izjavi za medije iz Banskih dvora pojasnila je razloge zbog kojih je Vlada donijela odluku o prodaji dijela dionica HEP-a kojima bi se otkupila Ina prenosi HTV.


Naglasila je kako blokada Ine blokira rast cijelokupnog hrvatskog gospodarstva. Prodaja četvrtine HEP-a omogućit će s jedne strane da upravljačka prava tom tvrtkom ostanu u rukama države, a s druge strane zahtijevat će transparentnije poslovanje. Pojednostavljeno je rekla - u trenutku kad dionice tvrtke budu izlistane na burzi uklonit će se prostor za uhlebljivanje jer će uprava biti odgovorna ne samo prema državi već i ostalim vlasnicima. 

Ovaj plan je dokaz ozbiljnosti i povjerenja u HEP jer smo spremni izložiti se tržištu. Uvjereni smo da svaka od ovih transkakcija ( i ona vezana uz Inu i ona vezana uz HEP) ima ekonomski i nacionalni smisao.

Ministrica je naglasila kako su sve odluke dogovorene s koalicijskim partnerima a o njima gotovo istovremeno komuniciramo s javnosti. Zajedno ćemo donositi i sve buduće administrativne odluke.

Ovim transakcijama otvara se novi investicijski potencijal Ine; ovaj model otvara sasvim novo vrijeme i dodatni prostor za nove investicije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

mol, ina, ministrica, martina dalić, hep