Hrvatska

PORUKA IZ SLAVONSKOGA BRODA: "Imamo muda i ovim skupom iscrpili smo sve mogućnosti daljnjeg pregovaranja"

Ovim skupom želim svima poručiti da smo iscrpili sve mogućnosti pregovaranja. Sve daljnje aktivnosti koje se budu dalje događale na sebe će odgovrnost preuzeti Vlada Republike Hrvatske.

FOTO: ebrot.net/Goran Popović
Piše: PolitikaPlus

Petsotinjak građana okupilo se danas u blizini graničnog prijelaza u Slavonskom Brodu kako bi još jednim mirnim prosvjedom ukazali Vladi Republike Hrvatske, Vladi Bosne i Hercegovine i Rafineriji Brod da Brođani misle ozbiljno i da više neće dozvoliti trovanje.

Ovim skupom želim svima poručiti da  smo iscrpili sve mogućnosti pregovaranja. Sve daljnje aktivnosti koje se budu dalje događale na sebe će odgovrnost preuzeti Vlada Republike Hrvatske prenosi ebrod.net. U srijedu će se održati sastanak u Bosanskom Brodu, na kojeg nismo pozvani i što smatramo totalnim promašajem vanjske politike Republike Hrvatske, čekamo rezultate. Ako se na tom sastanku ništa ne dogovori, čekamo naš sljedeći rok koji je u siječnju i tada ćem napraviti ono što budemo morali napraviti. Pokazati da imamo muda i da ćemo zaštiti našu djecu.Došli smo toliko blizu granici i time pokazali jasnu poruku svima. Građani Slavonskog Broda su pokazali da imaju hrabrost i snagu za sve što treba, pokazat ćemo to i ubuduće.- rekao je u ime prosvjednika Mladen Sudar.

Bliže sm granici i carini, pomakli smo se toliko. Nećemo se pomaći dokle god ljudi Vladi ne shvate da je ovdje stvaran problem kojeg oni trebaju, moraju i mogu riješiti.  Nismo mi radikali i ne tražimo ni zatvaranje granice ili tvornice, ne tražimo mi nemoguće, samo da budemo ravnopravni građani Europske unije kao što i jesmo.- rekoa je danas na prosvjedu gradonačelnik grada Slavonskog Broda.

Zamjenik gradonačelnika, Hrvje Andrić, koji je član povjerenstva dobio je informaciju o održavanju sastanku i dnevnom redu ali službeni poziv još nije stigao.

Brođani okupljeni oko svih inicijativa koje se bore za čist zrak u Slavnskom Brodu, podržani braniteljskim udrugama, danas su petanestak minuta zaustavili promet na rakrižju prema graničnom prijelazu šetajući u krug preko pješačkih prijelaza.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ZRAK, SLAVONSKI BROD, PROSVJED, VLADA RH