Hrvatska

DRAGAN VULIN PORUČIO ŠIŠLJAGIĆU: Kad su se već skupili, mogli su izabrati i novoga predsjednika njemačkoga CDU-a

Poduzet ćemo sve pravne radnje kako bismo spriječili daljnju zloporabu imena, logotipa i grba naše stranke

Piše: PolitikaPlus

Članovi HDSSB-a, koji su se tijekom stranačkog raskola svrstali uz osječko-baranjskog župana Vladimira Šišljagića i belišćanskog gradonačelnika Dinka Burića, u subotu su u Osijeku održali skup koji su nazvali izvanrednim izbornim saborom stranke.

Nakon održanog sastanka uslijedila je i rekacija Dragana Vulina. Želim se kratko osvrnuti na današnje javno okupljanje koje je održano u Osijeku, a koje su organizirali stranački pučisti. Mogu im samo, uz osmijeh, poručiti: Uzalud vam trud, svirači! Naime, navedeno javno okupljanje nema nikakve veze s HDSSB-om. Ne želim komentirati odluke koje su donesene, ali samo ću reći da su mogli, kad su se već skupili, izabrati i novoga predsjednika njemačkoga CDU-a. Koliko bi to bilo pravovaljano, toliko je pravovaljan i izbor gospodina Vladimira Šišljagića za predsjednika HDSSB-a. Dodatno, važno je primijetiti da su im bila puna usta demokracije, a danas su na svom privatnom saboru birali samo jednoga kandidata za svaku pojedinu dužnost.

 

U konačnici, obistinila se i moja najava kako, nakon što su napali Ministarstvo uprave RH, slijedi napad na predsjednika Hrvatskoga sabora, gospodina Božu Petrova. Gospodin Vladimir Šišljagić danas je otišao i korak dalje te imenom i prezimenom napao i hrvatskoga premijera, gospodina Andreja Plenkovića. Sada je svima jasno da gospoda Šišljagić i Burić, koji obnašaju dužnosti župana, odnosno gradonačelnika, provode politiku sukoba sa svim institucijama Republike Hrvatske što nikako ne može koristiti interesima našega zavičaja i naše domovine Hrvatske. Još samo nedostaje napad na Europsku komisiju, ali iskreno se nadam da će se zaustaviti na ovome.

 

Na kraju, želim ponoviti da HDSSB normalno funkcionira i da su u tijeku pripreme za Izvanredni izborni sabor HDSSB-a koji će biti održan 14. siječnja 2017. godine. Nažalost, ovo što se danas dogodilo šteti ugledu HDSSB-a i zbunjuje hrvatsku javnost. No, poduzet ćemo sve pravne radnje kako bismo spriječili daljnju zloporabu imena, logotipa i grba naše stranke

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hdssb, dragan vulin