Energetika

PLANSKO ŠIRENJE TRŽIŠTA: HEP najavio daljnje povećavanje tržišnog udjela u Sloveniji

HEP Energija dostigla 12,5 posto udjela na slovenskom tržištu u opskrbi poslovnih korisnika

Piše: PolitikaPlus

Uprava HEP-a d.d. i predstavnici HEP Energije d.o.o., tvrtke za opskrbu električnom energijom u Sloveniji, na drugom su godišnjem susretu s kupcima i poslovnim partnerima, održanom danas u Ljubljani, predstavili novosti u poslovanju HEP Energije i trendove na tržištu električne energije.


Uz predstavnike HEP-a, susretu s kupcima prisustvovala je i Vesna Terzić, veleposlanica Republike Hrvatske u Republici Sloveniji.


Nedavno sklopljenim ugovorom o opskrbi električnom energijom Slovenskih željeznica, HEP Energija je znatno povećala svoju prisutnost na slovenskom tržištu, naglasio je član Uprave HEP-a Saša Dujmić u obraćanju poslovnim partnerima i kupcima te poručio: »Sklopljenim ugovorima u Sloveniji dokazali smo da je HEP konkurentan i sposoban odgovoriti na najzahtjevnije potrebe svojih kupaca kako u Hrvatskoj tako i na susjednim tržištima, gdje smo sve prisutniji. Izgradnja dobrih partnerskih odnosa s kupcima ključ je uspjeha te u narednim godinama očekujemo daljnji razvoj našeg poslovanja i ostvarenje još značajnijeg udjela na slovenskom tržištu. Vjerujemo da će dobra energija među nama i u budućnosti naći put i da ćemo zajedno postići zavidne uspjehe.«
Za dobru energiju na susretu s poslovnim partnerima, dodatno se pobrinula harfistica Doris Karamatić izvedbom na laserskoj harfi.


HEP Energija električnom energijom iz potpuno obnovljivih izvora od prošle godine opskrbljuje Gradsku općinu Ljubljana na temelju ugovora vrijednog 12 milijuna eura, a među značajnijim kupcima u Sloveniji su i Luka Koper, MOL Slovenija, Cimos, NLB, Abanka, Nordijski centar Planica, Hoteli Bernardin, Zavod za šume (Zavod za gozdove Slovenije), ljubljansko i mariborsko kazalište i drugi.


Veličina, tradicija, diversifikacija izvora i reference na hrvatskom tržištu te vlastita proizvodnja električne energije omogućavaju HEP Energiji nesmetanu i konkurentu opskrbu slovenskih kupaca, što je ključni uvjet za daljnje povećavanje tržišnog udjela. HEP uspješno zadržava položaj najvećeg opskrbljivača električnom energijom u Hrvatskoj, a iz godine u godinu povećava udjel na slovenskom tržištu. Osim opskrbe električnom energijom iz obnovljivih izvora, HEP poslovnim korisnicima nudi i ESCO savjetovanje za uspješnije i učinkovitije upravljanje procesima, koji omogućavaju štedljivo korištenje energije te uspostavu standarda energetske učinkovitosti ISO 50001.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HEP, SLOVENSKO TRŽIŠTE, ELEKTRIČNA ENERGIJA