Hrvatska

DRAGAN VULIN: Šišljagić i istomišljenici neovlašteno koriste obilježja HDSSB-a

Ponovio je da HDSSB ide svojim putem prema izvanrednom izbornom saboru, 14. siječnja iduće godine, te poručio Šišljagiću da se, ako ima toliku želju ponovno postati predsjednikom HDSSB-a, vrati u okvir stranke i kandidira na Saboru HDSSB-a'.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin ocijenio je u subotu kako su osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i njegovi istomišljenici današnjim javnim istupom ponovno "neovlašteno koristili grb i logotip HDSSB-a, lažno se predstavljali kao članovi stranke" te pokazali da, osim nepriznavanja legalno izabranih stranačkih tijela, ne priznaju niti odluku Ministarstvo uprave.

Reagirajući na dopis Ministarstva uprave, kojim se sjednica Glavnog odbora HDSSB-a od 10. studenog, koju je sazvala skupina suspendiranih i isključenih članova, proglašava nestatutarno sazvanom,  Šišljagić je u subotu izjavio da taj dopis nije obvezujući akt, niti akt upravnog postupka, nego privatno mišljenje pomoćnice ministra Jagode Botički, koja je, upućujući i potpisujući takav dopis, bez znanja ministra Ivana Kovačića, prekoračila svoje ovlasti.

Komentirajući Šišljagićevu izjavu Vulin je u priopćenju naveo kako je očitovanje Ministarstva objavljeno na službenoj web stranici HDSSB-a 24. studenoga, u 19,15 sati,  odmah nakon primitka, te da se radi o istom očitovanju koje je primio i, kako kaže, "Stjepan Krznarić, predstavnik pučista".

Ponovio je da HDSSB ide svojim putem prema izvanrednom izbornom saboru, 14. siječnja iduće godine, te poručio Šišljagiću da se, "ako ima toliku želju ponovno postati predsjednikom HDSSB-a, vrati u okvir stranke i kandidira na Saboru HDSSB-a".

Samo na taj način netko može postati predsjednik HDSSB-a, a nikako ne pokušajem puča.  Republika Hrvatska je pravo uređena država, a oni se ponašaju kao da su na Divljem zapadu. No, svojim postupcima govore isključivo o sebi, a vjerujem da će građani to znati prepoznati, ističe Vulin u priopćenju.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vladimir šišljagić, OSIJEK, SLAVONIJA, hdssb, DRAGAN VULIN