Hrvatska

IMOVINSKE KARTICE NOVE VLADE: Najbogatiji Kuščević i Dalić, a 'najtanji' je Kovačić

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević uštedio je 385.000 eura.

Piše: PolitikaPlus/Večernji list

"Članovi Vlade premijera Andreja Plenkovića imaju rok do 19. studenoga da predaju imovinske kartice Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa. Neki ministri morat će samo obnoviti podatke o svojoj imovini ako je došlo do promjena jer su bili ili u prošloj Vladi ili saborski zastupnici pa su već i prije morali popuniti imovinske kartice i javnost je uglavnom upućena u to što posjeduju", piše današnji Večernjak.

Plenković je u svojoj kartici, koja je jučer objavljena, još kao zastupnik naveo, između ostalog, da posjeduje stan u Zagrebu od 187 četvornih metara, vrijedan 2,6 milijuna kuna. Prijavio je i ušteđevinu od 130.000 eura. Premijer se može pohvaliti da u usporedbi s ostalim članovima Vlade ima jednu od najvrednijih nekretnina, no ipak ne i najvredniju. Ima najskuplji stan, ali najvredniju nekretninu ima ministar graditeljstva Lovro Kuščević koji posjeduje kuću u Nerežišćima vrijednu čak šest milijuna kuna. Premijer je u uskom krugu i onih članova Vlade koji su uspjeli i uštedjeti, ali puno štedljiviji od njega ipak je potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević koji je, zajedno sa suprugom, uštedio 385.000 eura.

Među dobrostojeće članove Vlade spada i potpredsjednica i ministrica gospodarstva Martina Dalić koja zajedno sa suprugom, inače članom uprave Ine, posjeduje popriličan broj nekretnina, a uspjeli su nešto i uštedjeti. Martina Dalić je uz ministra financija Zdravka Marića jedina u kategoriji pokretnina prijavila vrijednosti koje nisu samo automobil. Dalić je tako prijavila slike vrijedne 30.000 kuna, a Marić sat rolex od 50.000 kuna. Dobrim imovinskim stanjem može se pohvaliti i ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović koji posjeduje stanove, kuće, vinograde, voćnjake ...
, za razliku od svog stranačkog kolege potpredsjednika Vlade i ministra uprave Ivana Kovačića čija je rubrika nekretnine u imovinskoj kartici ostala nepopunjena. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imovinske kartice, VLADA RH, VLADA, nova vlada