Hrvatska

POREZNA REFORMA: Ministar Kujundžić ne zna hoće li rasti PDV na lijekove

'Ne znam što je rekao Petrov. Nije ništa dogovoreno, danas se dogovaramo', odgovorio je Kujundžić upitan o usuglašavanju HDZ-a i Mosta oko porezne reforme.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministar zdravstva Milan Kujundžić izjavio je u četvrtak da porezna reforma nije još u cijelosti definirana, tako da još nije poznato hoće li rasti PDV na lijekove i ortopedska pomagala.

Kujundžić je novinarima, uoči sjednice Vlade, odbio potvrditi da su se partneri u Vladi usuglasili oko zadržavanja povlaštene stope PDV-a od pet posto na lijekove, kako je to jutros  izjavio predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta Božo Petrov.

"Ne znam što je rekao Petrov. Nije ništa dogovoreno, danas se dogovaramo", odgovorio je Kujundžić upitan o usuglašavanju HDZ-a i Mosta oko porezne reforme.

Istaknuo je kako se tek rade projekcije što bi značio porast PDV-a s 5 na 12 posto za lijekove i potrošni medicinski materijal i koliko bi to povećalo troškove u zdravstvu.

Moramo uvažiti činjenicu da treba provesti poreznu reformu, no pri tom moramo razgovarati i o brojevima i reperkusijama, odnosno da bi porast PDV-a s 5 na 12 posto na lijekove i potrošni medicinski materijal osjetno poskupio cijenu zdravstvenih usluga, rekao je Kujundžić.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

porezna reforma, ministarstvo zdravstva, Milan Kujundžić, vlada rh, vlada, pdv