Sport

ODGOVOR MOST-u: HNS se pridržava Zakona o sportu

Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Hrvatski nogometni savez (HNS) odgovorio je priopćenjem na stavove nekolicine saborskih zastupnika Mosta koji su u utorak na novinskoj konferenciji ustvrdili da se HNS ne pridržava Zakona o sportu.

"Danas je na konferenciji za medije nekoliko saborskih zastupnika stranke Most reklo često ponavljano netočnu informaciju - onu da se Hrvatski nogometni savez ne pridržava Zakona o sportu. Pri tome nisu naveli kojih se odredbi Zakona o sportu Hrvatski nogometni savez ne pridržava. Nisu, jer nisu niti mogli. A nisu mogli jer se HNS u potpunosti pridržava svih odredbi Zakona o sportu", stoji u priopćenju HNS-a.

"Takve izjave može davati samo netko tko nije niti pročitao Zakon o sportu, odnosno njegove izmjene i dopune, onaj tko je pročitao ali ne razumije što čita ili onaj tko je zlonamjeran i pokušava osvojiti jeftine političke bodove na račun jedne sportske udruge.Posebno nas čudi da u takvim objedama sudjeluje i saborski zastupnik koji je ujedno i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Središta HNS Split i koji unutar svoje matične organizacije nikada nije upozorio na navodno nepoštivanje Zakona.Ne dopuštamo da se stoput ponovljena laž pretvori u istinu. Stoga još jednom ponavljamo da se Hrvatski nogometni savez pridržava odredbi Zakona o sportu. One koji šire dezinformacije i manipuliraju javnošću pozivamo da konkretno navedu u čemu se sastoji to nepridržavanje Zakona", stoji u priopćenju u kojem se zaključuje da je obveza svih fizičkih i pravnih osoba u Republici Hrvatskoj da se pridržavaju zakona te da Hrvatski nogometni savez poštuje tu obvezu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatski nogomet, hns-cff, davor šuker, fra božo petrov, most