Hrvatska

NA KONFERENCIJI ZA MEDIJE: Vulin pozvao članstvo HDSSB-a da se ne dijeli, a suspendirane da se vrate u okvir stranke

Glavaš: Neću biti balast HDSSB-u nakon izbornog sabora , postoji mogućnost i da se povučem iz Sabora, jer ga nisam željan nakon devet godina...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin u četvrtak je pozvao stranačko članstvo da ostane čvrsto uz stranku, da se ne dijeli i ne svrstava na različite strane, a  suspendirane članove, ne i one isključene pozvao je da se vrate u okvir stranke, jer je sve što traže (sjednica Glavnog odbora i izvanredni izbori) već ionako u proceduri.

 Vulin je na konferenciji za novinare u Osijeku najavio da stranka ide u pripreme sjednice Glavnog odbora i izvanrednog izbornog sabora, koji bi se trebao održati do kraja godine, te jačanje stranke dovođenjem novih, mladih ljudi. Ustvrdio je da će se izborni sabor organizirati prema najvišim demokratskim standardima, da će se svatko imati pravo kandidirati, a hoće li on ostati na čelu stranke, kazao je, odlučit će članovi HDSSB-a.

 "Nema potrebe da se dijelimo na dva tabora i izazivamo nove sukobe. Neću sudjelovati ni u kakvim sukobima, jer tu teško netko može profitirati. Pozivam sve da na vrijeme ovo zaustavimo", poručio je Vulin.

Vulin: Burić i ostali kolovođe neformalne skupine misle na svoje fotelje

 Odbacio je optužbe isključenog Dinka Burića o lažiranju stranačke dokumentacije vezano za donošene odluka o suspenziji i isključenju nekih članova, istaknuvši da "neformalna skupina" predvođena Dinkom Burićem koristi sve načine kako bi osporila rad legalnih stranačkih tijela. "Burić i ostali kolovođe neformalne skupine misle na svoje fotelje, jer su valjda procijenili da će na idućim lokalnim izborima bolje proći kao nezavisni kandidati, ili uz nečiju drugu potporu, i za to su bili spremni žrtvovati cijelu stranku", rekao je Vulin.

 Zamoljen da pojasni odnosi li se njegov poziv na prestanak podjela i povratak u okvir stranke samo na suspendirane ili i na isključene članove, odgovorio je kako je mislio na članove pod suspenzijom, dok je isključene članove uputio na mogućnost podnošenja žalbe stranačkom Visokom sudu časti.

 Upitan kakav je njegov odnos, kao dožupana, s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem koji je također isključen iz stranke, Vulin je odgovorio kako nije čovjek sukoba te da ne dovodi u pitanje funkcioniranje županije, već da govori u svoje ime.

Glavaš: Neću biti balast HDSSB-u nakon izbornog sabora 

 Utemeljitelj HDSSB-a Branimir Glavaš ponovio je da na izbornom saboru stranke neće biti kandidat niti za jednu političku funkciju, jer smatra kako je došlo vrijeme da stranku preuzme mlado vodstvo koje će je dalje voditi. Pozvao je članstvo da podrži Vulina u vođenju HDSSB-a i ekipiranju novog mladog vodstva stranke koje on bude odabrao, kako bi se stvorile pretpostavke za političku budućnost stranke.

 "Učinit ću sve da se stranka očuva, da se izabere novo vodstvo i ne zanima me preuzimanje nikakve dužnosti u HDSSB-u, pa ni one najniže. Neću biti balast HDSSB-u nakon izbornog sabora", istaknuo je.

 Upitan što će biti s njegovim saborskim mandatom, odnosno hoće li se povući iz Sabora kao jedini HDSSB-ov zastupnik, Glavaš je odgovorio: "I ta mogućnost dolazi u obzir. Nisam ja željan Sabora nakon devet mandata".

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branimir glavaš, hdssb, dragan vulin