Hrvatska

PAVLE KALINIĆ: Raspad Jugoslavije nije završio!

Problematična je i južna Srbija te Makedonija, s kojom se ne slažu čak četiri susjeda - Grčka, Bugarska, Srbija i Albanija.

Piše: PolitikaPlus/N1

U Temi dana u Novom danu N1 televizije gostovao je pročelnik zagrebačkog gradskog ureda za upravljanje u hitnim situacijama i stručnjak za sigurnost - Pavle Kalinić.
 
Kalinić je vrlo zabrinut. "Zabrinjava ga nestabilna regija zbog neriješenog pitanja Bosne i Hercegovine, napetosti između Srbije i Kosova, moguće otcjepljenje Vojvodine, koji Bosna ne bi mogla preživjeti, a pogotovo Hrvati bez postojanja trećeg entiteta. Problematična je i južna Srbija te Makedonija, s kojom se ne slažu čak četiri susjeda - Grčka, Bugarska, Srbija i Albanija. Kao dodatan problem ističe povratak ratnika s bliskoistočnih fronti u Makedoniju, Kosovo i Bosnu."

"Raspad Jugoslavije nije završio!" Što se tiče Crne Gore, koja je jučer, na dan izbora, imala incident sa naoružanom skupinom, koja je navodno upala s teritorija Srbije kako bi izvela teroristički napad, kaže kako nema formirano mišljenje o tom incidentu, jer nema dovoljno informacija."Nemam dovoljno informacija, ali ako su pohvatani onako kako se izvještava o tome, bolje da nisu ni išli, ispali su potpuni diletanti", kaže Kalinić. Predviđa da će relativni pobjednik izbora Milo Đukanović sastaviti vladu uz pomoć manjina. Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

terorizam, crna gora, PAVLE KALINIĆ, NOVI DAN N1, nestabilna regija