Turizam

PRADAVNA PANONIJA: U Pečuhu proslava 25. obljetnica nezavisnosti Hrvatske uz predstavljanje Karlovačke županije

Program predstavljanja bit će popraćem izložbom i degustacijom gastronomskih specijaliteta i proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Karlovačke županije te vinima ozaljsko-vivodinskog vinogorja.

Piše: PolitikaPlus/Hina

U mađarskom gradu Pečuhu u četvrtak i petak svečano će se obilježiti 25. obljetnica nezavisnosti Republike Hrvatske uz predstavljanje Karlovačke županije, u organizaciji Konzulata RH u Pečuhu i Županije te potporu ministarstva vanjskih i europskih poslova te kulture.

Programom obilježavanja predviđen je niz događanja, od kulturnog i gospodarskog predstavljanja Karlovačke županije do bilateralnih političkih sastanaka te posjeta institucijama i ustanovama predstavnika hrvatske nacionalne manjine u Pečuhu, priopćeno je iz Karlovačke županije.

Izaslanstvo Karlovačke županije predvođeno županom Ivanom Vučićem, ugostit će konzulica Republike Hrvatske u Generalnom konzulatu u Pečuhu Vesna Haluga, predviđen je prijem kod župana Županije Baranya Cabe Nagya te posjet Uredu Hrvatske državne samouprave u Pečuhu i predsjedniku Ivanu Guganu, kao i posjet hrvatskim institucijama i susret s predstavnicima Hrvata U Mađarskoj.

U Csontovary muzeju u Pečuhu održat će se izložba "Portret grada Zvijezde" Gradskog muzeja Karlovac, te svečani koncert "Croatian Infinity" Karlovačkog komornog orkestra i Glazbene škole Karlovac.  U večernjim satima, predviđena je izložba i prezentacija "Oživljena baština", gdje će se predstaviti Grad Ozalj sa svojom povijesnom baštinom i kostimiranim likovima, Gradska knjižnica Karlovac, Ogulinski festival bajki i Ivanina kuća bajki, Turistička zajednica Karlovačke županije, Razvojna agencija Karla i HGK Županijska komora Karlovac.

Program predstavljanja bit će popraćem izložbom i degustacijom gastronomskih specijaliteta i proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz Karlovačke županije te vinima ozaljsko-vivodinskog vinogorja.

Povodom obilježavanja 450. godina od Sigetske bitke izaslanstvo Karlovačke županije u petak će obići znamenitostima Pečuha, grad-tvrđavu Seget (Siget) .

Organizatori navode da očekuju brojne gosti iz političkog i javnog života Hrvatske i Mađarske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

MVPEI, PANONIJA, MAĐARSKA, PEČUH, KARLOVAC