Hrvatska

OŠTRO: Vesna Pusić: Glasnovićevo divljaštvo degutira ljude

Ovakva divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovća prema studentima - to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći.

Piše: PolitikaPlus/N1

"HNS je dobio 27 tisuća glasova više nego prošli put. SDP je u toj koaliciji dobio manje glasova. Meni se čini da je to zato jer postoji čudno uvjerenje da su njihovi  birači njima zagarantirati i da treba vrbovati desnicu. Birači su pokazali da imaju kuda, a to je ostati kod kuće. Pokazali su da imaju kuda i mislim da sse s tog stajališta mora početi razmišljati i osmisliti neki drugi pristup. To su birači koji su osjetljiviji na grubost koja je ovladala hrvatskom politikom. Tome će se morati naći lijeka", rekla je Vesna Pusić za Novi dan Televizije N1.

Dotaknula se i generala Glasnovića. "Ovakva divljaštva kakva smo vidjeli od Glasnovća prema studentima - to generalno ljude degutira što se tiče cijelog političkog procesa, ali je rezultat postepene radikalizacije javnog govora i onoga što je dopustivo reći. To je jedan loš trend pobune protiv političke korektnosti. To je kao da se pobunite protiv pristojnosti i čistoće, činjenice da, primjerice, morate imati čiste nokte."

Njezina stranka se spominje oko formiranja vlasti. "HNS se spominjao iz istog razloga iz kojeg se spominjao i kad je na čelu HDZ-a bio Karamarko. Razlog je deset saborskih mandata. Da imamo dva ili tri nitko nas ne bi spominjao. Bilo je zanimljivo vidjeti kako nas je HDZ isticao kao moguće partnere, a mi smo govorili da to ne dolazi u obzir pa su ostali ozlojađeni. Tako je i sada." Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

NOVI DAN N1, ŽELJKO GLASNOVIĆ, IZBORI 2016., HNS, VESNA PUSIĆ