Hrvatska

IZBORI 2016.: Branimir Glavaš: Ovo su mi zadnji parlamentarni izbori

Što se tiče lokalnih izbora mogu pomagati stranci u pripremi izbora za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Nemam ambicija biti u kombinatorici ni za jednu od čelnih dužnost...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Osnivač HDSSB-a i prvi na koalicijskoj listi HDSSB-a i HKS-a u 4. izbornoj jedinici Branimir Glavaš izjavio je u nedjelju kako su mu ovo zadnji parlamentarni izbori u političkoj karijeri, ali da je spreman pomagati stranci u pripremi lokalnih izbora iduće godine.


 U izjavi novinarima u izbornom stožeru HDSSB-a u Osijeku, Glavaš je kazao da bi mu, ako konačni rezultati to budu potvrdili, ovo bio deveti saborski mandat te kako se bliži životnoj dobi u kojoj više nema nikakvog razloga za bavljenje politikom na nacionalnoj razini, pa će mu ovo biti zadnji mandat. "Što se tiče lokalnih izbora mogu pomagati stranci u pripremi izbora za grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju. Nemam ambicija biti u kombinatorici ni za jednu od čelnih dužnosti, ne isključujem mogućnost da budem posljednji na listi, ako to stranci bude potrebno", istaknuo je.


 Najavio je kako će HDSSB do kraja ove godine održat izvanredni izborni stranački sabor, gdje će se nastojati pomladiti vodstvo, ali da do promjene predsjednika stranke neće doći i da Dragan Vulin nastavlja voditi HDSSB.
 Ocijenio je kako su ovo bili krizni parlamentarni izbori za  budućnost HDSSB-a, koji je očuvao svoj parlamentarni status. Izrazio je nadu da će se birači u Slavoniji i Baranji sve više priklanjati toj regionalnoj opciji, jer se pokazalo kako se ne mogu osloniti na stranke s nacionalnim predznakom.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branimir glavaš, hdssb