Svijet

VELIKA EKSPLOZIJA: Najmanje dvadeset poginulih u eksploziji u Bangladešu

Tvornica Tampaco Foils proizvodi pakiranja za duhanske i druge proizvode, a neki od njezinih klijenata su American Tobacco i Nestle.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Najmanje 20 radnika je poginulo, a deseci su ozlijeđeni nakon što je velika eksplozija u subotu zapalila tvornicu u bangladeškoj prijestolnici Dhaki, priopćile su vatrogasne službe.

 

Jutarnja eksplozija bojlera u tvornici Tampaco Foils, koja se nalazi 20 kilometara sjeverno od Dhake, uzrokovala je djelomično urušavanje zgrade, rekao je Mohamad Rafikazaman iz vatrogasne službe.

 

Liječnik u lokalnoj bolnici rekao je kako je u mrtvačnicu dopremljeno 17 tijela, a mnogi se liječe od višestrukih ozljeda, uključujući opekline.

 

Nakon što su se šest sati borili s gašenjem vatre, vatrogasci pokušavaju ući u srušenu zgradu od četiri kata oko koje se nadvio crni dim, pokazuju televizijske snimke. 

 

Broj umrlih mogao bi narasti, rekao je policijski službenik Harun-ar-Rašid.

 

Tvornica Tampaco Foils proizvodi pakiranja za duhanske i druge proizvode, a neki od njezinih klijenata su American Tobacco i Nestle. 

 

Bangladeške tvornice, koje većinom proizvode odjeću, pakiranja i tekstil, često pogađaju nesreće zbog loše provedbe pravila o sigurnosti.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

TVORNICA, EKSPLOZIJA, BAGLADEŠ