Hrvatska

SLAVICA JELINIĆ: HDSSB Vukovar:Tražimo isključivi gospodarski pojas za cijelu Slavoniju i Baranju...

Jednom riječju tražimo da prestane uništavanje i iskorištavanje Slavonije i Baranje. Slavonija je kao prva crta obrane dala veliki doprinos u Domovinskom ratu, ali očito...

Piše: PolitikaPlus

Tražimo da se proglasi isključivi gospodarski pojas Slavonije i Baranje radi zaštite od daljnje pljačke slavonskog seljaka i žitelja Slavonije i Baranje.

 

Tražimo veća ulaganja u poljoprivredu, odnosno redovitu isplatu poticaja u ratarstvu i stočarstvu, ulaganje u navodnjavanje, zaštitu hrvatskih voda i šuma od privatizacije, izgradnju akumulacijskih jezera, izgradnju hladnjača za očuvanje voća i povrća,klaonica za obradu i preradu mesa, zaštitnu cijenu žitarica i mlijeka.

 

Tražimo ulaganja u željeznice i ceste i očuvanje naših riječnih luka u Vukovaru i Osijeku.

 

Tražimo izgradnju novih domova za stare i nemoćne, izgradnju športskih dvorana i dječjih igrališta, obnovu ratom oštećenih škola, ali i izgradnju novih.

 

Tražimo reprogram dugova blokiranih građana, reviziju privatizacije i pretvorbe, naplatu ratne odštete od Srbije i pronalazak nestalih u Domovinskom ratu.

 

Jednom riječju tražimo da prestane uništavanje i iskorištavanje Slavonije i Baranje. Slavonija je kao prva crta obrane dala veliki doprinos u Domovinskom ratu, ali očito je nekima služila za ratno bogaćenje, pljačku i uništavanje gospodarstva dok su drugi pretrpjeli ratno razaranje, položili svoje živote i izgubili svoje najmilije.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

vukovar, hdssb