Sport

RIO DE JANEIRO: Dobrodošlica Hrvatskoj olimpijskoj delegaciji

Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Članovi Hrvatske olimpijske delegacije okupili su se  u utorak rano u jutro po hrvatskom vremenu  na trgu  Olympic Plaza u Međunarodnoj zoni Olimpijskog sela gdje im je brazilska košarkaška zvijezda Janeth Arcain , koja je i  gradonačelnica Olimpijskog sela, poželjela dobrodošlicu, a zatim je uz zvukove Lijepe naše  na jarbol podignuta hrvatska zastava.


"Olimpijski sport predstavlja bolji svijet, svijet mira i jedinstva među ljudima. Veliko je zadovoljstvo vidjeti Olimpijsku zastavu kako se vijori u Riju“ rekla je Arcain, osvajačica srebra na OI Atlanta 1996. i bronce na OI Sydney 2000. te prva brazilska košarkašica koja je zaigrala u američkoj ženskoj profesionalnoj košarkaškoj ligi WNBA.


Svečanost je započela s plemenskim plesom nakon kojeg je uslijedila  šarena mješavina brazilskih ritmova forró, sambu i bossa novu, a pjesme brazilskih glazbenika Raula Seixasa i Tima Maie izmiješali su se s najnovijim karioka hitovima.


Na trgu Olympic Plaza postavljen je i Zid olimpijskog primirja (Olympic Truce Wall) na kojem se sportaši i prateće osobe potpisuju za vrijeme boravka na Igrama.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijske igre, hrvatska