Crna kronika

NOVALJA: Mladi policajac zbog 500 kuna udaljen iz službe i kazneno prijavljen

Policajac koji je stranom državljaninu umjesto zakonom predviđene polovine naplatio punu kaznu i na taj način 'zaradio' 500 kuna udaljen je iz službe...

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policajac koji je stranom državljaninu umjesto zakonom predviđene polovine naplatio punu kaznu i na taj način 'zaradio' 500 kuna udaljen je iz službe, a protiv njega je uz disciplinski postupak podignuta i kaznena prijava zbog sumnje da je zlouporabio položaja i ovlasti.

 

Prema službenom priopćenju policajac je osumnjičen da je 25. lipnja u Novalji Austrijancu kojega je zatekao na motociklu bez kacige naplatio punu kaznu od tisuću kuna, odnosno da nije primijenio pravilo o naplati pola iznosa ako se kazna plaća odmah.

 

Pri tom je puni iznos od tisuću kuna upisao na potvrdu uručenu prekršitelju, a 500 kuna na potvrde koje idu uz izvješće i ostaju u evidencijskom bloku.

 

Kriminalističkim je istraživanjem utvrđeno da je time ostvario nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 500 kuna, zbog čega je udaljen iz službe te će protiv njega biti pokrenut disciplinski i kazneni postupak, kažu u policiji


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policajac, kazne