Mojbiz

HRVATSKA I FBiH: Okončane procedure, počinje gradnja novog mosta preko Save na koridoru V c

Most koji će se graditi od mjesta Sredanci u Hrvatskoj prema Odžaku u BiH bit će dug 660 metara.

Piše: PolitikaPlus

Gradnja novog mosta preko Save koji bi trebao povezati Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu kao sastavni dio autoceste na koridoru V c može početi jer su okončane sve potrebne procedure i potvrđen izbor izvođača radova, potvrdio je tajnik Ministarstva prometa i komunikacija BiH Igor Pejić kako ga u petak citiraju lokalni mediji u zemlji.

 

Pejić je za "Dnevni avaz" pojasnio kako je Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave Hrvatske 17. lipnja donijela rješenje kojim je odbila sve žalbe na izbor izvođača radova.

 

"Ovo rješenje je konačno, protiv njega više nema prava žalbe. Na taj način konačno ćemo nakon sedam godina vrlo brzo početi s gradnjom ovog velikog projekta", kazao je Pejić.

 

Bosanskohercegovačka je strana Hrvatskoj prije tri dana predala i svu potrebnu dokumentaciju koja je nedostajala odnosno dopunske okolišne dozvole nužne po standardima Europske unije. Na temelju tih dokumenata bit će dopunjena građevinska dozvola.

 

"U ponedjeljak čekamo odgovor iz Hrvatske kako bismo izvođača odmah uveli u posao", kazao je Pejić.

 

Radove će izvoditi građevinski konzorcij Viadukt-Hering koji je dao najbolju ponudu na međunarodnom natječaju ponudivši cijenu od 26,9 milijuna eura. Bio je to zapravo treći takav natječaj a prethodna dva u kojima su najbolji ponuđači bili Strabag odnosno Viadukt su poništeni. 

 

Most koji će se graditi od mjesta Sredanci u Hrvatskoj prema Odžaku u BiH bit će dug 660 metara a predviđeno je da radovi budu okončani u roku od dvije godine.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

hrvatska, bih, sava, most