Kultura

BEOGRAD: Glumac Milorad Mandić Manda preminuo tijekom predstave za djecu

Poznati srpski glumac Milorad Mandić Manda preminuo je u srijedu u 56. godini nakon što je doživio infarkt tijekom predstave.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Poznati srpski glumac Milorad Mandić Manda preminuo je u srijedu u 56. godini nakon što je doživio infarkt tijekom predstave "Petar Pan" u beogradskom kulturnom domu "Vuk Karadžić".


Vijest o smrti potvrdio je umjetnički ravnatelj kazališta "Boško Buha" Milan Karadžić, inače redatelj predstave "Petar Pan" u kojoj je Manda tumačio lik Kapetana Kuke.


Mandić je rođen 3. svibnja 1961. godine u Beogradu, diplomirao je na beogradskom Fakultetu dramskih umjetnosti i postao  član dječjeg kazališta "Boško Buha".


Publika će ga pamtiti po brojnim filmovima i televizijskim serijama, među ostalim po ulogama u filmovima "Lepa sela lepo gore", "Mrtav 'ladan", "Točkovi", te među ostalima seriji "Selo gori, a baba se češlja".


Uz brojne nagrade i priznanja, naveći dio karijere Manda je posvetio djeci, među ostalim i kroz više od 270 epizoda emisije "Bajka za laku noć" i kao voditelj emisije "S one strane duge" što ga je učinilo jednim od najpopularnijih dječjih glumaca i zabavljača.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

predstava, kazalište, Milorad Mandić Manda, smrt