Kultura

NE PROPUSTITE: Evo tko je dobio ulaznice za najdugovječniju predstavu STILSKE VJEŽBE

Darujemo 2x2 ulaznice.

Piše: PolitikaPlus

Od danas do ČETVRTKA 12. 05. do podneva „idemo“ s nagradnom igrom koju organiziraju Kazalište Planet Art i portal Politikaplus, u kojoj za najdugovječniju predstavu na svijetu STILSKE VJEŽBE Raymonda Queneaua, koja će biti na programu u PETAK 13. 05. u 20.00 sati, u MALOJ DVORANI KD „VATROSLAV LISINSKI“ u Zagrebu darujemo 2x2 ulaznice.


Sudionici nagradne igre, osim točnog odgovora na postavljeno pitanje, navode ime i prezime, točnu adresu (ulica/trg, kućni broj, grad/mjesto), e-mail adresu (obavezno) i broj telefona/mobitela. Sve to šaljete na mail: [email protected]


Dobitnici će nagradne ulaznice moći podići na blagajni Koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“ u Zagrebu sat vremena pije početka predstave uz predočenje osobne iskaznice.


Nagradno pitanje za predstavu STILSKE VJEŽBE je: Tko je, uz portal Politikaplus, organizator nagradne igre u kojoj dijelimo ulaznice za predstavu STILSKE VJEŽBE? 


Dobitnici su: Tomislav Tadić i Mario Violić.


STILSKE VJEŽBE Raymonda Queneaua

Igraju: LELA MARGITIĆ i PERO KVRGIĆ

Redatelj: Tomislav Radić

Kazalište Planet Art

 

Stilske vježbe fenomen su svjetskih razmjera. One su najdulje izvođena predstava na svijetu s istom glumačkom postavom zbog čega su uvrštene i u Guinnessovu knjigu kulturnih rekorda.


Roman Stilske vježbe Raymonda Qieneaua svojevremeno je poslužio kao predložak redatelju Tomislavu Radiću za predstavu koju su Pero Kvrgić i Lela Margitić svojom virtuoznošću poveli u svjetsku kazališnu povijest.

 

U 'Stilskima' se radi o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smijeha te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Mogli bismo reći da su Stilske vježbe upravo ono što se naziva čarolijom kazališta!


Stilske vježbe jednako će oduševiti pasioniranu kazališnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s kazalištem. Predstava je to za sve generacije, predstava koja stvara kazališnu publiku. Zahvaljujući majstorskim glumačkim kreacijama Lele Margitić i Pere Kvrgića, interes publike za ovom predstavom ne jenjava, te ona dugi niz godina s lakoćom puni dvorane. U Stilskim vježbama uživa publika svih generacija, a oni koji je još uvijek nisu vidjeli, moći će se uvjeriti u kvalitetu ovog sjajnog djela i otkriti zbog čega je ova predstava stekla kultni status, te se za nju uvijek traži karta više.

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ulaznice, stilske vježne, kazalište