Svijet

NEW DELHI: Prosvjednici kamenovali policiju nakon ubojstva Indijke

Policija se našla u srijedu pod lavinom kamenja koje su bacali prosvjednici tražeći pravdu zbog nedavnog silovanja, sakaćenja i ubojstva mlade žene.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Policija u južnoj indijskoj državi Kerala našla se u srijedu pod lavinom kamenja koje su bacali prosvjednici tražeći pravdu zbog nedavnog silovanja, sakaćenja i ubojstva mlade žene. 

 

Kordon policije razmješten je kako bi zaustavio prosvjednike koji su hodali prema sjedištu policije u Perumbavoooru, gdje je 28. travnja ubijena Indijka.

 

"Možemo razumjeti da su ljudi strašno ljuti ali imamo vrlo malo dokaza kako bi pronašli krivca", kazao je zamjenik direktora policije K.Padmakumar. "Činimo sve što možemo". Policija je ispitala sedmero osumnjičenika u srijedu, ali nije nikoga uhitila.


Vlasti su objavile foto robot osumnjičenika i kazale da traže muškarca koji je viđen da izlazi iz stana 30-ogodišnje studentice prava, pripadnice niže indijske kaste.

 

Žrtvu je pronašla majka u lokvi krvi, a liječnici kažu da je pretrpjela više uboda nožem, da je masakrirana i silovana.

 

Taj slučaj uspoređuje se u indijskim medijima s brutalnim grupnim silovanjem i mučenjem 23-ogodišnje žene u New Delhiju 2012., što je izazvalo prosvjede širom zemlje.

 

Indija je nakon toga postrožila zakone protiv silovanja ali bez obzira na to napadi na žene i kućno nasilje i dalje su uobičajeni u toj zemlji.


Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

SILOVANJE, INDIJA