Hrvatska

USKOK: Željko Dolački sve porekao, odvjetnik Miljević: 'Zna se tko je on'

Na stranicama USKOK-a u petak navečer objavljeno je kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Željka Dolačkog.

Piše: PolitikaPlus

 Na stranicama USKOK-a u petak navečer objavljeno je kako je doneseno rješenje o provođenju istrage protiv Željka Dolačkog , voditelja Službe organiziranog kriminaliteta, zbog osnovane sumnje na zloporabu položaja i ovlasti.


Navodi se i kako će USKOK za Dolačkog tražiti određivanje istražnog zatvora.


Sumnja se da je Dolački, kao voditelj Službe organiziranog kriminaliteta, Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke, otuđio i za sebe zadržao  279.500 eura, 2,04 kilograma zlata, 599.000,00 kuna, 40.300,00 kuna, 4.360 eura, 2.200 eura, 100 švicarskih franaka i 300 yuana. Osnovano se sumnja da je, radi prikrivanja krađe, 3. travnja 2016. inscenirao krađu u prostoriju PU zagrebačke u kojoj su novac i zlato trebali biti pohranjeni, stoji u priopćenju USKOK-a.


Miljević: Zna se tko je Željko Dolački


Njegov odvjetnik Veljko Miljević u petak je izjavio kako njegov klijent ima puno neprijatelja te da je Dolački sve porekao.


- Djelo koje mu se stavlja na teret je iz službenih odnosa, on je to djelo okolnosno porekao. Opisao je okolnosti koje prethode onome što mu se stavlja na teret, i koje su vezane uz kritični dan iz kojih iznosi konzistentnu obranu, koja predstavlja poricanje kaznenog djela - kazao je Miljević, prenosi N1 .


Miljević je dodao kako se ''zna tko je Željko Dolački'' te kako sigurno postoji masa ljudi koja je nezadovoljna njegovim radom.


- Ne samo onih iz kriminalnih sfera nego koji su bili i u istim službama u kojima je on radio, ili više nisu tamo - kazao je Miljević.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

heinzelova, istraga, uskok, željko dolački, policija