Kultura

NOVI FILM: Jennifer Lawrence u ulozi Castrove ljubavnice, Marite Lorenz

Lawrence je glumica koju trenutačno svi žele u svojem timu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Dobitnica ovogodišnjeg Zlatnog globusa za najbolju žensku glavnu ulogu u filmu "Joy", inspiriranom životom slavne poslovne žene Joy Mangano, glumica Jennifer Lawrence ponovno će glumiti stvaran ženski lik, Maritu Lorenz, ljubavnicu Fidela Castra umiješanu u CIA-in pokušaj ubojstva kubanskog lidera, piše Hollywood Reporter.


Glumica, koja je prošli tjedan četvrti put nominirana za Oscara, bit će jedna od producentica Sonyjeve romantične špijunske drame na kojoj će surađivati s Mattom Tolmachom, Scottom Mednickom i Andre Rouleauom. 


Lawrence je glumica koju trenutačno svi žele u svojem timu. Bila je nominirana za Oscara za filmove "Američki varalice" i "Zimska kost", a Oscara je osvojila za najbolju glavnu žensku ulogu u Sonyjevu filmu "U dobru i zlu".


Film Marita, priča je o Mariti Lorenz, Njemici porijeklom, koja je za vrijeme Drugoga svjetskog rata s majkom odvedena u koncentracijski logor Bergen-Belsen. 


1959., u dobi od 19 godina s ocem stiže na Kubu gdje ju je zapazio Fidel Castro s kojim je živjela nekoliko mjeseci. Nakon prekida, napušta Kubu i priključuje se aktivistima protiv Castra u Sjedinjenim Državama te postaje CIA-ina agentica, čija je misija ubiti kubanskog predsjednika. 1960. vraća se na Kubu kako bi izvela napad.


Lorenz je imala bogat i raznolik život. Navodno je imala aferu i s venezuelskim diktatorom, tvrde da je bila umiješana i u Kennedyjevo ubojstvo te da je sedamdesetih špijunirala diplomate za FBI. Napisala je dvije autobiografije, prvu pod nazivom "Marita" (1993.) i drugu pod nazivom "Dragi Fidel" (2001.) Živi u Marylandu. 

 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

fidel castro, marita lorenz, Jennifer Lawrence, film