Sport

TRENERI: 'Blanka je usredotočena na Olimpijske igre u Rio de Jeneiru'

Blanka ima jako veliki motiv za miting u Gripama i vjerujem da će uz pomoć publike napraviti jedan pristojan rezultat.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Joško Vlašić i Bojan Marinović, treneri hrvatske skakčice u vis Blanke Vlašić, u petak su najavili kako će ona tijekom 2016. godine biti natjecateljski usredotočena na Olimpijske igre u Rio de Jeneiru te će međunarodni skački miting u Splitu u velikoj dvorani  sporskog  centra Gripe 29. siječnja  pokazati u kojem će se smjeru  Blanka nastaviti pripremati za Olimpijadu.


"Blanka ima jako veliki motiv za miting u Gripama i vjerujem da će uz pomoć publike napraviti jedan pristojan rezultat", kazao je Bojan Marinović na konferenciji za novinare u povodu predstojećeg  međunarodnog mitinga skakačica u vis koji će se nakon četvorogodišnje stanke ponovno održati u Splitu.


Joško Vlašić je istaknuo kako se Blanka na  mitingu u Gripama želi pokazati u najboljem svjetlu tako da ju to malo i opterećuje.


"Razina Blankine sportske treme pred ovaj  miting adekvatna je kao na najvećim natjecanjima ali to natjecanje je okrenuto ka njenom natsupu na Olimpijskim igrama u Riu i ništa nam nije važnije od Ria", istaknuo je Joško Vlašić.

Objasnio je kako će nakon splitskom mitinga Blankino sudjelovanje na dvoranskom Svjetskom atletskom prvenstvu u ožujku ove godine u Portlandu odrediti kojim će se ritmom i na koji način ona pripremati za Olimpijske igre u Riu.


"Blanka je u fizičkom stanju možda i na najboljem nivou ikada, međutim  njena ahilova tetiva, koja je bremenita u nekim položajima, limitira nas  i onda to uvjetuje  algoritam specifčnih ponašanja", kazao je Joško. Dodao je kako je Blankina situacija "uglavnom pod kontrolom", te je rekao kako je ona dobila nove sprinterice u koje se polažu velike nade.


Podsjetivši kako je Blanka na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu osvojila srebrnu medalju, Joško je istaknuo kako je predstojeća Olimpijada i Riju veliki izazov te će Blanka, dođe li do finala,  pokušati "na nekoj respektabilnoj visini skupiti sve što ima u svojoj karijeri i pokazati ono što želi."

"Što se tiče Blankinih sposobnosti i vještina nama je jasno na koji način nju možemo dovesti na razinu za osvojiti zlato. Međutim, o ovom drugom aspektu-zdravstvenom moramo voditi maksimalno računa i to će odrediti način pristupa pripremama za Igre u Riu," kazao je Joško.


Predsednik Hrvatskog atleskog saveza (HAS) i predsednik  Atlesktog sportskog klub (ASK) Split Ivan Veštić je najavio kako se na Međunarodnom skakačkom mitingu u Gripama očekuje sudjelovanje desetak skakačica u vis iz više zemalja među kojima i i druga hrvatska skakčica Ana Šimić.


"Nažalost, zbog poznatih nesuglasja između Međunarodne stletske federacije (IAAF) i Ruske atletske federacije  na mitingu neće sudjelovati ruske skakačice ali mi smo u pregovorima s brojnim menadžerima kako bi u Split doveli najblje skakčice koje u ovom trenutkum moguće dovesti i učinit ćemo sve da splitski miting ima visoku svjetsku razinu", istaknuo je Veštić. On očekuje punu veliku dvoranu u Gripama za ovaj miting te vjeruje kako će to biti šou pošto se natjecanje skakačica u vis odvija uz glazbu.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

olimpijske igre, rio de janeiro, blanka vlašić