Svijet

TURSKA: Eksplozije potresle središnji trg u Istanbulu, ima žrtava

Ured guvernera: 10 mrtvih, 15 ranjenih u Istanbulu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Snažna eksplozija u utorak  je potresla središnji trg Sultanahmet u Istanbulu i nekoliko je osoba poginulo i ranjeno, a policija je blokirala pristup tom području koje je među vodećim turističkim atrakcijama, prenose mediji.


Nekoliko je osoba poginulo i ranjeno u snažnoj eksploziji u turističkoj četvrti blizu Aje Sofije (bazilike sv. Sofije) i Plave džamije u Istanbulu, javljaju agencije Reuters i AFP.


Brojna ambulantna vozila i velik broj pripadnika policije hitno su stigli na Trg Sultanahmet, prenose turski kanali. 


Očevidac je za agenciju Reuters reako da su dijelovi tijela razbacani po trgu, a policijski dužnosnik potvrdio je tu izjavu.


Ured guvernera: 10 mrtvih, 15 ranjenih u Istanbulu


Deset je osoba ubijeno, a 15 ranjeno u utorak u snažnoj eksploziji koja je potresla središnji istanbulski trg Sultanahmet u utorak,  stoji na mrežnoj stranici ured guvernera Istanbula.Deset je osoba ubijeno, a 15 ranjeno u utorak u snažnoj eksploziji koja je potresla središnji istanbulski trg Sultanahmet u utorak,  stoji na mrežnoj stranici ured guvernera Istanbula.


Eksploziju je mogao izazvati bombaš samoubojica, prenijela je tv Haberturk pozivajući se na svoje izvore. Agencije su ranije prenijele da je snažna eksplozija potresla trg, da ima poginulih i ranjenih i da je policija blokirala pristup tom području.Eksploziju je mogao izazvati bombaš samoubojica, prenijela je tv Haberturk pozivajući se na svoje izvore. Agencije su ranije prenijele da je snažna eksplozija potresla trg, da ima poginulih i ranjenih i da je policija blokirala pristup tom području.


Brojna ambulantna vozila i velik broj pripadnika policije hitno su stigli na Trg Sultanahmet, prenijeli su turski kanali. Brojna ambulantna vozila i velik broj pripadnika policije hitno su stigli na Trg Sultanahmet, prenijeli su turski kanali. 


Očevidac je za agenciju Reuters rekao da su dijelovi tijela razbacani po trgu, a policijski dužnosnik potvrdio je tu izjavu.Očevidac je za agenciju Reuters rekao da su dijelovi tijela razbacani po trgu, a policijski dužnosnik potvrdio je tu izjavu.


Zasad nema službenih izjava o uzroku eksplozije na povijesnom trgu, jednoj od vodećih turistčkih atrakcija u Istanbulu, u četvrti blizu  Aje Sofije (bazilike sv. Sofije) i Plave džamije.


Među poginulima u eksploziji u Istanbulu nema hrvatskih državljana po zasad dostupnim podacima, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova. 

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

policija, eksplozija, turska, istanbul