Scena

GLUMAC: Cosby odbija nagodbu, tvrdi da nije kriv

Cosby je iskorišten kao glavna točka nedavnih izbora za tužitelja.Moj klijent nije kriv i nećemo tražiti nikakav dogovor ili nagodbu.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Odvjetnica američkog glumca Billa Cosbyja izjavila je da slavni komičar neće pokušati ishoditi nagodbu s tužiteljstvom za optužbu da je drogirao i seksualno napastvovao ženu 2004. godine, jer tvrdi da nije kriv.

 

Odvjetnica Monique Pressley u razgovoru za NBC optužila je ured državnog tužitelja u okrugu Montgomery u Pennsylvaniji za "politički progon" jer je slučaj Cosby iskorišten kao glavna točka nedavnih izbora za tužitelja.
"Moj klijent nije kriv i nećemo tražiti nikakav dogovor ili nagodbu", rekla je Pressley.


Cosby (78) je u srijedu optužen za seksualno napastvovanje Andree Costand, bivše košarkaške trenerice na sveučilištu Temple u Philadelphiji, i to je jedina optužnica koja je protiv njega podignuta iako ga pedesetak žena u javnosti optuživalo za seksualno napastvovanje.


"Kada se u sudnici odvoji ono što je bilo dopušteno pred fiktivnim sudom javnosti, vjerujemo da ćemo imati ishod koji zadovoljava pravdu", rekla je njegova odvjetnica.


Bill Cosby, koji je godinama tumačio ulogu idealnog oca u seriji "Cosby Show", niječe sve navode pedesetak žena koje su ga u posljednjih godinu dana optužile da ih je drogirao i spolno zlostavljao. Neki od tih slučajeva dogodili su se u 1960-im i mnogi su već otišli u zastaru. Prva optužnica podignuta je pošto je sud u srpnju 2015. dobio nove informacije u vezi sa slučajem. Riječ je o dijelovima zapisnika s Cosbyjeva saslušanja 2005.
U slučaju Andree Constand zastara nastupa 2016., što znači da je zadnji trenutak da se Cosbyja još može kazneno goniti.
Cosby se brani sa slobode pošto je položio jamčevinu od milijun dolara.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

silovanje, glumac, Bill Cosby