Hrvatska

ŠTO JE ISTINA: Dio Hvara bez vode, jedni tvrde 'sabotaža', drugi 'prevelika potrošnja'

Mislim da se radi o sabotaži jer tuševi na Makarskoj rivijeri nisu bili zatvoreni, a mi nemamo ustavno pravo na pitku vodu.

Piše: PolitikaPlus

U jeku vrućina i temperatura koje se penju i do 40 stupnjeva, istočni dio otoka Hvara ostao je bez vode. 'Situacija je uistinu teška jer nam je isporuka vode s kopna skoro pa nikakva', kazao je načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić.

 

Istočni dio otoka Hvara ostao je bez vode jer ih, tvrdi načelnik općine Sućuraj Ivan Slavić, sabotiraju, pa su u Makarskoj zatvorili dotok vode kroz cijev koja ide do otoka.Iz Makarske poručuju da su jedini razlozi tehnički problemi i prevelika potrošnja jer isti vodovod opskrbljuje Makarsku rivijeru i istočni dio Hvara.  Mislim da se radi o sabotaži jer tuševi na Makarskoj rivijeri nisu bili zatvoreni, a mi nemamo ustavno pravo na pitku vodu, rekao je Slavić. Tražimo vodonosca i nadamo se razumijevanju ministra obrane koji treba dati nalog da se vojska pokrene u civilne svrhe. Dobio sam obećanje da će ministar pokrenuti proceduru, kaže Slavić.S obzirom na povećanu potrošnju vode, tehnički se više ne može isporučiti količina vode koja se inače isporučuje. Ne radi se o nikakvoj sabotaži i mislim da je to politiziranje i pokušaj dobivanja jeftinih političkih poena kolege načelnika iz Sućurja, kaže pak Tonći Bilić, gradonačelnik Makarske.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

makarska, otok, hvar, voda