Turizam

BOLJE NEGO LANI: Početkom srpnja više od 30 tisuća turista na Makarskom primorju

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol vremena.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Prvoga srpanjskog vikenda na Makarskoj rivijeri se, prema podatcima turističkih ureda, odmara više od 30 tisuće gostiju, a booking je bolji nego lani.

 

Ovo je prvi veliki vikend ovogodišnje turističke sezone koji će najaviti turističku sliku ljeta, kažu u turističkim uredima na Makarskom primorju. Na državnoj cesti D8 promet je znatno pojačan, vozi se uglavnom u isprekidanim kolonama bez zastoja i ograničenja. Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također pojačan, a veći je broj vozila i na putnom pravcu Makarska – Vrgorac preko Biokova.

 

Trajekt na liniji Makarska – Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe i nema dužih čekanja na ukrcaj. Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je od sat do sat i pol vremena. Za ukrcaj na trajekt s Hvara prema Drveniku čeka se do sat vremena, doznaje se u ispostavi Jadrolinije. Autobusi stižu u Makarsku uglavnom puni i s manjim zakašnjenjem, a u povratku slobodnih mjesta ima za sve putne smjerove.

 

Od hotelijera s Makarskog primorja koji ugoščuju oko 12.000 turista doznaje se da im je šestomjesečno poslovanje bilo bolje nego prošle godine.

 

Direktor Hotela Makarska Bepica Srzić rekao je da hotelijeri očekuju dobar nastavak poslovanja, a uobičajene 'srpanjske rupe' neće biti jer su pomaknute 'cjenovne sezone', i uključene dodatne akcije pa je stanje bookinga bolje nego lani.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

turizam, makarska, hoteli, more