Regija

PRIPRAVNOST: Duge cijevi u Banjoj Luci nakon terorističkih napada u svijetu

Policajci naoružani dugim cijevima i s psima nalaze se oko važnijih institucija Republike Srpske (RS).

FOTO: Arhiva
Piše: PolitikaPlus/Hina

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske podiglo je pripravnost na viši stupanj nakon prekjučerašnjih terorističkih napada u Tunisu, Kuvajtu i Francuskoj, te su primjetne priadnici policije s dugim cijevima u središtu Banje Luke, izvijestili su u nedjelju mediji u Republici Srpskoj.

Policajci naoružani dugim cijevima i s psima nalaze se oko važnijih institucija Republike Srpske (RS). Po navodima Nezavisnih novina snažnije policijsko osiguranje nalazi se ispred zgrade Palače RS, zgrade Vlade RS i objekta ministarstva unutarnjih poslova u Banjoj Luci.

Po policijskim izvorima Nezavisnih novina, radi se o preventivnim mjerama, koje se prije svega odnose na institucije RS, koje štite pripadnici MUP-a RS. Alternativna televizija navela je kako iz MUP-a nisu pojasnili imaju li konkretnije informacije o mogućim terorističkim napadima na području BiH i ovoga entiteta.

Više desetaka ljudi ubijeno je u petaku terorističkim napadima na strane turiste u Tunisu, vjernike u šiitskoj džamiji u Kuvajtu, te zaposlene u Tvornici plina u Francuskoj. Za sva tri napada odgovornost je preuzela teroristička organizacija Islamska država.

Potkraj travnja teroristički napad na Policijsku postaju u Zvorniku, na istoku Republike Srpske, izveo je pripadnik radikalnog islamističkog pokreta vehabija Nerdin Ibrić, u kojemu je ubio jednoga i ranio dvojicu policajaca nakon čega ga je ubila policija.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

POLICIJA, DUGE CIJEVI, BANJA LUKA