Svijet

PREMIJER: David Cameron ministrima: Podržite me ili dajte ostavke

Ako želite biti dijelom vlade, morate podržati ideju da smo u procesu pregovaranja prije referenduma i da će on imati pozitivan rezultat..

Piše: PolitikaPlus/Hina

Britanski premijer David Cameron upozorio je svoje ministre da ga trebaju podržati kada se radi o pitanju Europske unije ili dati ostavke, u govoru koji je euroskeptično krilo njegove stranke u ponedjeljak ocijenilo "nerazboritim".

 

Šef vlade je upozorio u nedjelju u sklopu summita G7 u Njemačkoj da ministri moraju pratiti njegovu liniju, koja se sastoji u pregovaranju o uvjetima članstva Velike Britanije u EU-u, prije referenduma o izlasku ili zadržavanju u EU koji se treba održati do kraja 2017.

 

"Ako želite biti dijelom vlade, morate podržati ideju da smo u procesu pregovaranja prije referenduma i da će on imati pozitivan rezultat", naglasio je.

 

"Vlada nije neutralna u pogledu tog pitanja, naša je politika jasna. Ponovno pregovaranje, postizanje dogovora u interesu Velike Britanije i rad na ostanku Velike Britanije u EU-u", dodao je.

 

Iako je sklon tome da Britanija ostane ostanku u EU-u, Cameron je ponovio više puta da ne isključuje ni jednu opciju ukoliko ne uspije ishoditi željene ustupke.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

ministri, eu, gb, london