Zagreb

ŠIRENJE POSLOVANJA: Španjolska kompanija Fluidra otvorila ured u Hrvatskoj

Fluidra nudi sustave za racionalno upravljanje vodom te posluje u 44 zemlje gdje zapošljava 3.600 radnika.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Španjolska kompanija za izgradnju i upravljanje vodenim sustavima za bazene i wellness centre, Fluidra, otvorila je ured u Zagrebu jer u Hrvatskoj kao turističkoj zemlji vidi priliku za širenje poslovanja.

 

„Hrvatska nudi brojne prilike u sektoru vode jer je jedna od najznačajnijih turističkih destinacija na sredozemlju. Zemlja nastoji poboljšati infrastrukturu i kvalitetu bazena te wellness centara kako bi privukla turiste najviše razine tijekom čitave godine“, napisao je manadžer tvrtke Eloi Plane u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici Fluidre.

 

Kompanija sa sjedištem u Sabadellu, gradu u sjeveroistočnoj španjolskoj pokrajini Kataloniji, već je prisutna u Srbiji, Crnoj Gori, Bugarskoj i Rumunjskoj.Poslovanje u tim zemljama lani joj donijelo prihod od 30 milijuna eura, što je 5,2 posto ukupnih prihoda.

 

Hrvatsku će biti uvrštena u skupinu navedenih zemalja, objedinjenih pod nazivom Istočna Europa, pa će direktor hrvatske podružnice biti Nino Gančev trenutačni direktor poslovanja Fluidre u Srbiji i Crnoj Gori. U Zagrebu će imati ured i skladišni prostor od 600 metara četvornih.

 

Fluidra nudi sustave za racionalno upravljanje vodom te posluje u 44 zemlje gdje zapošljava 3.600 radnika, navedeno je na stranici kompanije čije su dionice izlistane na Madridskoj burzi.

 

Prošle godine je ostvarila neto dobit od 6,6 milijuna eura, dok je godinu ranije imala gubitak od 10,2 milijuna. Bolji financijski rezultati uslijedili su nakon restrukturiranja kompanije i rezanja manje profitabilnih ulaganja „Nakon teške 2013. vratili smo se uobičajenoj profitabilnost“, istaknuo je prošli mjesec financijski direktor Xavier Tintoré.

 

Regija Istočna Europa, kojoj će biti priključeno poslovanje u Hrvatskoj, od strateške je važnosti za Fluidru, navedeno je u priopćenju.

 

Hrvatsku s 4,2 milijuna stanovnika lani je posjetilo 13 milijuna turista uglavnom iz Njemačke, Slovenije i Austrije.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

voda, španjolska tvrtka, bazeni, zagreb