Regija

BANJA LUKA: BiH: Uhićen političar pošto je istaknuo zastavu s ljiljanima

Ovo je političko uhićenje, a naručio ga je Milorad Dodik.

Piše: PolitikaPlus

Kontroverzni bošnjački političar Sejfudin Tokić uhićen je u petak u Banja Luci nakon što je istaknuo zastavu pod kojom je BiH primljena u Ujedinjene narode, a kasnije je bila ratna zastava bošnjačke Armije BiH.

 

Tokić je ranije najavio da će postaviti zastavu s ljiljanima ispred zgrade Narodne skupštine Republike Srpske na godišnjicu prijama BiH u UN, dok je čelnik toga entiteta Milorad Dodik poručio da će Tokić biti uhićen. U petak su se ostvarila oba obećanja.

 

Sejfudin Tokić, koji je poznat po zapaljivim izjavama i koji se na posljednjim izborima kandidirao za predsjednika Republike Srpske, potvrdio je u telefonskom javljanju za internetski portal Klix da je uhićen te je dodao kako nije točno da je istaknuo zastavu Armije BiH, nego zastavu države BiH s kojom je primljena u Ujedinjene narode.

 

Za uhićenje je optužio Dodika tvrdeći da nije kanio nikoga provocirati.

 

"Ovo je političko uhićenje, a naručio ga je Milorad Dodik", dodao je Tokić. Za vrijeme razgovora koji se odvijao iz policijske postaje u Banja Luci Tokiću je policija oduzela mobitel.

 

Vlasti Republike Srpske u više su navrata privodili i oduzimali zastavu s povijesnim grbom i ljiljanima koja je tijekom rata bila simbol bošnjačke Armije BiH.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

banja luka, zastava, ljiljani, bih