Hrvatska

ŠEF HDZ-A: Karamarkova imovinska kartica predmet nove istrage!

Slučaj sa skupim Mercedesom koji vozi predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko komplicira se sam od sebe.

Piše: PolitikaPlus

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće istragu oko imovinske kartice Tomislava Karamarka piše RTL.

 

Slučaj sa skupim Mercedesom koji vozi predsjednik HDZ-aTomislav Karamarko komplicira se sam od sebe. Nakon prvotnih nespretnih objašnjenja iz HDZ-a, njegova partnerica Ana Šarić je u intervjuuVečernjem listu objasnila kako je vozilo u vlasništvu njezine tvrtke i da ga Karamarko ima pravo voziti  sukladno Zakonu o cestovnom prometu.

 

"Zaključak je, da ne prepričavam Zakon, kako vozilom može upravljati član uže obitelji", pojasnila je Ana Šarić.

 

Međutim, ako je Tomislav Karamarko član njezine uže obitelji, kako kaže Ana Šarić, onda je po Zakonu o sprečavanju sukoba interesa u svoju imovinsku karticu morao prijaviti i svu njezinu imovinu, a to nije učinio. 

 

Taj 'propust' zapelo je za oko i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koje će tražiti da se i službeno utvrdi jesu li njih dvoje u vanbračnoj zajednici duže od tri godine. 

 

Predsjednica Povjerenstva Dalia Orešković za RTL Direkt objašnjava: "U imovinskim karticama gospodina Karamarka gospođa Šarić zasad se ne spominje. Utvrđivanje trenutka ili razdoblja u kojem je nastala izvanbračna zajednica i nije tako jednostavno. Povjerenstvo bi moglo dobiti podatke od nadležnih tijela da izvanbračni partneri žive u životnoj zajednicvi ili da su prijavljeni na istoj adresi duže od tri godine pa bi na temelju tih podataka Povjerenstvo moglo donositi zaključke o tome. Možemo tražiti podatke od MUP-a o prijavljenim adresama dužnosnika ili boravišta, prebivališta. Ono što načelno mogu reći jest da se propis pravovremenog i istinitog izvještavanja o stanju dužnosnika smatra jednom od težih povreda Zakona o sprečavanju sukoba interesa za koje Povjerenstvo izriče i nešto strože kazne u odnosu na neke druge povrede u rasponu od 2.000 do 40.000 kuna".

 

Predsjednika HDZ-a karamako je to komentirao na sljedeći način....

 

"Ma joj dajte pustite to! Oprostite, gledajte, to su takve stvari koje se koriste u predizborne svrhe, kojima se želi zasjeniti ovo što radi ministar Miljenić - na cesti dijeli radna mjesta i tako. Tako da je to deplasirano uopće i pitati i odgovarati", odgovorio je Karamarko

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

imovinska kartica, hdz