A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: getimagesize(http://politikaplus.com//upload/images/arhiva/H/hajduk-poljud-100.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found

Filename: controllers/home.php

Line Number: 131

Gradsko vijeće povjerilo udruzi Naš Hajduk natječaj za izbor NO | Politika+
Sport

HAJDUK: Gradsko vijeće povjerilo udruzi Naš Hajduk natječaj za izbor NO

Gradsko vijeće je također jednoglasno prihvatilo i odluku o formiranju tročlanog Povjerenstva koje će se uključiti u aktivnosti izbora deveteročlanog Nadzornog odbora Hajduka.

Piše: PolitikaPlus/Hina

Splitsko Gradsko vijeće je u četvrtak jednoglasno potporom svih 23 nazočna vijećnika prihvatilo odluku kojom se udruzi Naš Hajduk povjeravaju poslovi provođenja javnog natječaja za izbor novih članova Nadzornog odbora nogometnog kluba Hajduk, a očekuje se da bi taj izbor trebao biti obavljen ovog ljeta.

Gradsko vijeće je također jednoglasno prihvatilo i odluku o formiranju tročlanog Povjerenstva koje će se uključiti u aktivnosti izbora deveteročlanog Nadzornog odbora Hajduka. Sedam članova birat će se na temelju natječaja kojeg će provesti udruga Naš Hajduk, a dva će člana izabrati dioničari kluba.

"Što se tiče načina glasovanja za članove Nadzornog odbora to će objaviti udruga Naš Hajduk koja prema najnovijom podacima ima oko 8.000 članova, ali očekuje se da će se taj broj povećati u vrijeme dok bude trajao natječaj jer će na taj način svi koji to budu željeli moći ostvariti izborno pravo", kazao pročelnik za sport u splitskoj Gradskoj upravi Hrvoje Akrap.

Po njegovim riječima natječaj će provesti udruga Naš Hajduk, a tročlano Povjerenstvo pregledat će natječajnu dokumentaciju.

"Povjerenstvo će u konačnici Gradskom vijeću Splita predložiti one kandidate za članove Nadzornog odbora Hajduka koji na izborima dobiju najviše glasova, a nakon toga će Gradsko vijeće te kandidate predložiti Skupštini Hajduka", objasnio je Akrap.

Tijekom diskusije vijećnik Luka Podrug je pitao zašto se uopće danas raspravlja o natječaju za izbor novih članova Nadzornog odbora Hajduka i angažmanu udruge Naš Hajduk u tom poslu, a gradonačelnik Ivo Baldasar je odgovorio da se tako postupa jer je Gradsko vijeće ranije ovlastilo udrugu Naš Hajduk da sudjeluje u ovim aktivnostima.

Većinski vlasnik Hajduka je Grad Split koji ima oko 56 posto dionica u vlasničkoj strukturi tog kluba.

Nakon cjelodnevnog zasjedanja vijećnici su se složili da nastavak sjednice bude u ponedjeljak.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

HAJDUK, NAŠ HAJDUK, GRADSKO VIJEĆE, SPLIT