Scena

BIH: Zatvoren 'McDonald's' u Banjoj Luci, ćevapi privlačniji od hamburgera

U otvaranje ovoga koji je sada zatvoren, a bio je smješten u samom središtu Banje Luke, bilo je uloženo oko 2,5 milijuna konvertibilnih maraka (1,27 milijuna eura).

Piše: PolitikaPlus/Hina

Restoran brze hrane "McDonald's" u Banjoj Luci, koji je otvoren prije nepune dvije i pol godine, u ponedjeljak je zatvoren, a na ulici su ostala 34 njegova zaposlenika.

To je ujedno drugi takav slučaj u BiH, jer je 2014. godine zatvoren i "McDonald's" u Tuzli.

Tvrtka "Dreamfoods restorani", koja je vlasnik "McDonald's" franšize za teritorij Republike Srpske, ranije je najavila zatvaranje tog restorana uz objašnjenje kako to čini "iz poslovnih razloga".

Prenoseći tu najavu lokalni su mediji uglavnom iznosili ocjene kako je "McDonald's" jednostavno preskup za uvjete koji vladaju u BiH, a cjenovno se teško može nositi s domaćim ćevapima i drugim specijalitetima s roštilja.

Banjolučki "McDonald's", uz onaj u Sarajevu, jedini je koji je nakon zatvaranja onog u Tuzli radio na teritoriju Bosne i Hercegovine, u koju je najpoznatiji lanac brze prehrane ušao godinama nakon što je pokrenuo posao u svim drugim državama bivše Jugoslavije.

Činjenica da se "McDonald's" jedva odlučio otvoriti svoje restorane u BiH i Albaniji analitičarima je godinama služila kao dokaz koliko su loši uvjeti za investiranje i poslovanje u tim zemljama.

Iz tvrtke "Dreamfoods restorani" objavili su kako nisu u potpunosti odustali od promicanja "McDonald's"-a, kao i da razmišljaju o ponovnom otvaranju restorana, no na nekoj drugoj lokaciji.

U otvaranje ovoga koji je sada zatvoren, a bio je smješten u samom središtu Banje Luke, bilo je uloženo oko 2,5 milijuna konvertibilnih maraka (1,27 milijuna eura).

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

čevapi, banja luka, McDonald's