Hrvatska

HDSSB: Dragan Vulin: Branimir Glavaš će nam donijeti 'vjetar u jedra'

'Siguran sam da će Branimir Glavaš biti vjetar u jedra i ono pozitivno za HDSSB.'

Piše: PolitikaPlus/Hina

Predsjednik HDSSB-a Dragan Vulin izjavio je kako će im Branimir Glavaš, kojem je Ustavni sud ukinuo pravomoćnu presudu za ratni zločin, uoči parlamentarnih izbora donijeti "vjetar u jedra" .Izrazio uvjerenje kako će Glavaš vrlo brzo dokazati svoju nevinost i sa svog imena skinuti stigmu ratnog zločinca.

"Siguran sam da će Branimir Glavaš biti vjetar u jedra i ono pozitivno za HDSSB. U konačnici i odluka Ustavnog suda pokazuje da smo bili u pravu kada se nismo odrekli i napustili prijatelja i generala Glavaša, čvrsto vjerujući u njegovu nevinost. Vjerujem da će on vrlo brzo dokazati svoju nevinost pred sudom i da će biti donešena oslobađajuća presuda, te da će sa svog imena skinuti stigmu ratnog zločinca", rekao je Vulin u Oporbenom zarezu Hrvatskog radija.

Parlamentarni bi izbori, po Vulinovu mišljenju, trebali biti što prije, a očekuje i da će njegova stranka osvojiti više nego na prošlim parlamentarnim izborima kada su osvojili šest saborskih mandata.

"Ne vidim nekakvo svjetlo na kraju tunela i ne vidim da će nastavkom politike ove Vlade za dvije tri ili pet godina biti bolje. Mislim da su propustili svoju šansu i da u zadnjoj godini mandata ne mogu provesti reforme i promjene koje će donijeti boljitak. Stoga ne trebamo gubiti vrijeme i izbori bi trebali biti što prije", ustvrdio je Vulin.

Na pitanje je li za HDSSB još uvijek, kada je riječ o parlamentarnim izborima, aktualan Savez za Hrvatsku, odnosno koalicija osam stranaka koje su podržale Milana Kujundžića kao predsjedničkog kandidata, Vulin je odgovorio potvrdno. "U narednih nekoliko tjedana i mjeseci sastat će se predstavnici svih stranaka Saveza i razgovarati o najboljem modelu, odnosno na koji način izaći na parlamentarne izbore. No, sada je prerano o tome govoriti jer nemamo konačan stav vezan za to", kazao je Vulin.

U priči oko preseljenja Ureda predsjednika u Visoku nitko, po mišljenju Vulina, nije u pravu.

"Ovim slučajem se pokazuje da svi političari ubuduće trebaju s punom odgovornošću govoriti u kampanji, što ovdje očito novoizabrana predsjednica nije tako mislila. Bilo je to predizborno obećanje kojeg se nije mislila pridržavati, no s druge strane Vlada je, neozbiljno, bez konzultacija s njom na ovaj način vratila lopticu", rekao je Vulin dodajući da je cijela situacija politikanstvo.

Pročitajte više tekstova sa pojmovima:

branimir glavaš, Dragan Vulin, hdssb